Followers

Tuesday, October 29, 2013

2nd pregnancy: 39 minggu 1 hari...masih bekerja or mungkin hari terakhir kerja sebelum bercuti...:)






29/10/2013 bersamaan 39 minggu 1 hari...
uh...aku datang kerja lagi u ollsssss........
semalam aku MC ..eh kire aku tolak cuti la..aku x gi klinik amek MC pn..
satu hari aku dok memerap kat umah layan Raees...
hari ni aku dtg keje lak...
(eh..kate nak cuti terus...)

aku dtg keje hari ni mungkin half day je kot...
aku dtg pun sbb nak setel kan keje mana yg patut aku setel kan sebelum aku ambil keputusan nak cuti panjang nie.....
nak2 lagi dah hujung bulan ni kan....itu ini nak kene setel...
habis je kerja nie....tengah hari kang aku half day je lah...
nak try g klinik mintak MC sampai esok...lepas tu hari Khamis aku gi lagi klinik mintak MC Khamis ngn Jumaat lak... next week 4 hbln aku cuti bersalin terus..hehehe...
kalau klinik leh bagi MC direct sampai Jumaat ni kire bagus la jugak...........

tapi memang serius la wei...aku x larat sangat dah ni sebenarnya..pinggang sakit2...
perut pn..jap2 sakit..kalau mengeras tu lama nak tunggu ok..
kt opis ni pn x larat dok lama2 kat kerusi...lenguh rasanya...
tadi dah cakap kat husband...kalau larat sampai petang la aku kerja...kalau x larat..tenghari kang aku balik..
ni belum sampai tenghari lagi aku dah x larat...

Raees pulak pagi tadi wat perangai...
elok je dia dok main kat atas katil...bila tengok aku dah siap2 pakai tudung...tiba2 dia golek2 merengek..
pas tu aku cakap la.. "mama nak gi work nie.."
wahhh..lagi hebat dia golek2..merengek2...aku nak ambil dia marah..konon2 merajuk la tu ....
bila dukung dia saje je dia lembik kan badan dia...
pas tu terus dia peluk aku...lentok kat dada...
haih la Raees...saja je wat hati mama cair au...
aku nak gi kerja tadi pn muka dia masam je....
ye la Raees...jap gi mama balik..mama main dengan awak yeh...:)

Aku pun x dapat agak bila baby nk kuar....
syok betul dia dok dalam perut mama yeh baby....
hehehe..
ok la nak stop type entry nie dulu...
maybe entry last aku type kat ofifice sebelum aku bercuti....
kalau dok umah ..belum tentu lagi aku bukak blog..hehe...
apa2 pun aku akan update kat FB yeh....
doa kan aku dipermudahkan segala urusan yeh kawan2...
love u olls....<3



4 comments:

~ NANA ~ said...

ADUHHH GIGHNYA PEGI KEJE LAGI...KALAU I MALAS DAH! HAHAHA

TAKPE, BYK JLN INSYA'ALLAH SENANG BERANAK...HEHE

*eh baru sedo guna capslock...hihi

StrewberiManis =) said...

ntah2 ptg ni kot bersalin? hehehe
semoga dipermudahkan aeen :)

SweetLikeWhat said...

moga dpermudahkan segalanye ye ain..

Anak Lebah Comot said...

Fuhhh...memang gigih tau...semoga dipermuahkan segalanya...