Followers

Friday, September 6, 2013

Update: PREPARATION 1ST BIRTHDAY FOR RAEES (2)




 Memandangkan birthday anak bujang tinggal lagi seminggu..
nak update je lah pasal preparation birthday dia...
erm.nak update apa dulu yeh...

ok lah nak update pasal menu pada hari tersebut la...
Menu untuk birthday Raees nanti dah di decide nak buat ape...
aku kalau boleh nak simple2 je....
tapi ayah aku tu kalau bab makanan mane la dia nak buat simple2...
macam2 dia nak buat...
yelah..dia dulu buat catering...kalau catering kan macam2 nak ade....

menu memang aku serahkan pada ibu n ayah aku...
kiteorang sama2 suggest..yg confirm kan pun dorang..heheh..
aku cuma sediakan bajet..n ayah gi beli baik barang kering or basah...

ok ..antara menu yang akan dihidangkan nanti...

1) nasi lemak 
2) soto (mee, bihun, nasi himpit - tiga2 ni ada)
3) laksa
4) ayam goreng
5) nugget/kentang/hotdog (mungkin tiga2 ni ada or mungkin salah 1 nye lah..)
6) rendang daging
7)lemang
8)kuih - muih (agar2 laici / karipap / koci labu - mungkin tiga2 kuih ni ada.. MIL yg buat)
9) dessert ( x sure lagi nak buat apa)

dah macam makan time raya lak kan...ade lemang bagai..hehehe..
padahal dah habis musim raya...
untuk candy buffet pulak aku serahkan kat kakak aku..lagipun dia memang ade ambil tempahan untuk candy buffet nie....
cuma apa yang aku nak ada kat candy buffet tu nanti..kakak aku suruh aku decide sendiri...( sampai sekarang aku x decide lg..uhuk.) 

mungkin nanti ada penambahan lagi...x tau la..selalunye last2 minute nanti ade je la nak tambah tu lah ini lah...haih....anak bujang baru nak masuk setahun...tu yang atok , nenek , uncle , auntie dia excited nak buat tu...hehe..




5 comments:

Chekgu Azrine said...

Tengok senarai menu terliur plak..ahaha

Aeen said...

Azrine: datang tau chekgu...:D

mynameismy said...

kat mne majlis ni? jemput ai x hahah

Aeen said...

kat umah sri gombak....kite jemput semua yg bace blog kite ....nnt isnin kite update tempat yeh...:)

Umi Qi said...

Banyak ye makanan...ok raees Umi Qi puasa seminggu ye...tggguuu kami hehhehe