Followers

Thursday, July 25, 2013

Susu untuk di jual






Perhatian!! Perhatian!!
Sesiapa mommy2 yang anaknya minum susu  Dutch Baby Langkah 2
ain nak let go 1 beg yang 1kg punya dengan harga RM20 sahaja...free postage or COD pun boleh...
baru lagi beli hari Isnin hari tu..beli 2 beg tp guna 1 beg je...

pic by google image

Sebab-sebab nak let go...
Raees dah 2-3 hari ni reject susu....xtau la kenapa...dah try tukar Enfapro pun dia xnak jugak...
minum sikit pas tu dy buang...nak kata sebab botol susu... x jugak.. sebab bila isi air masak dalam botol yang sama dia minum jer...
Enfapro tu pun aku baru pakai sekali je..
Doktor dah pesan suruh cuba susu yang berperisa.. macam honey or vanilla...
tapi bila aku cari semuanya 1 tahun ke atas....
risau sebenarnya dia xminum susu nie...kang x bagi langsung nnt sampai besar xnak minum susu...
sekarang ni pun aku tetap bancuh susu dutch baby nie..sementara cari susu apa yang sesuai untuk dia..
Raees sekarang 10 bulan lebih..xpe ke kalau nak bagi dia susu yang untuk setahun punya???
Sebab aku x jumpa susu yang ada flavor untuk setahun ke bawah...
waaaa...any suggestion?

oh yea..sapa2 yang nak beli susu dutch baby langkah 2 nie..cepat2 email kat ain yeh...
sitinurainfadzilah@ymail.com
hanya ada 1 jer...siapa cepat dia dapat....




7 comments:

Siti Nursyamimi said...

ain, cuba try susu s-26..ada yg perisa vanilla utk under 1y..yaya pn mnum susu ni..

Aeen said...

mimi: ade ek perisa vanilla under 1y..xperasan lak.lama gak dok kat kedai tgk susu..xjumpe2 pun yg ade flavor bwh setahun..

Umi Qi said...

Baby Qi mmg plg setia minum susu jenama Dutch baby tau dear...tp still guna susu yg newborn until 12 month tuh...langkah 1...ingat lg x yang dlm bentuk kotak...ermmm ingat nk tukar ke langkah 2...tp walid Qi ckp tggu genap setahun baru tukar ke langkah 2 (6-18 bulan)
Alalalalla kesian raees napa majuk nih xmo minum susu...dear kebarangkalian mungkin raees nih nak ringankan tubuh nak pandai sesuatu mcm berjalan atau berdiri...bersifat sementara...so cuba tgk progress dia dlm seminggu...if dlm seminggu still gak reject so better try susu lain berperisa...try tester pack atau yg kecik dulu...if ok baru beli...cuba minum susu dugro...ramai kawan opis minum susu mahal...pastu reject lama tau...cuba dugro terus berselera... :)

Chekgu Azrine said...

anak akak pun minum ducth lady yang 456..hehehe

fifi said...

rissa minum susu ni.nasib baik dia ok jer..jauh pulak u nak pos ke jb.,takpelah dear..

Cik Puan Rara said...

eh kenapa pulak raees reject? lahhh.rara rasa tanda protest je tu kot aeen sbb nk dpt adik.selalunya dorg mmg cm tu.try bg lg slow2 eh.

Nurul Aziz said...

Hi..

Kalau nak bagi susu yang setahun macam tak sesuai je.. sebab susu yang setahun ni tekstur ke apa ntah.. macam keras sikit kalau nak banding dengan yang below 1yo. Sebab tu kadang tu kan, ada baby contoh la.. masa bawah setahun elok je minum susu A.. pastu lepas setahun.. minum susu A yang langkah 3.. jadi sembelit bla bla.. tak serasi...


Anak saya dulu masa baby sampai setahun minum s26gold.. takde periasa apa.. biasa je.. tak pasti pulak kalau s26gold ada perisa-perisa lain.


Aah macam Umi Qi cakap tu, Dugro okay kot.. ada perisa honey kalau tak salah.. try la.. ramai cakap okay.. tapi anak sy tak sesuai dugro.. huhu..


Susahkan kalau anak minum fm ni.. sebab banyak sangat.. kita pun jadi pening nak beli yang mana..