Followers

Wednesday, March 13, 2013

Raees dah 6 bulan... :)






Semalam waktu lunch bawak Raees gi cucuk 6 bulan..
tengok ni ha muka budak comey sebelum gi inject...
aku sampai je umah...tok ayah dia baru angkat dari buai..
dengan keadaan dia baru bangun tidur...
terus bawak masuk dalam kereta....
pelik dia bangun2 tidur terus masuk dalam kereta..




Pic ni papa dia la snap..geram sangat tengok...
macam biasa time kena inject Raees nangis..tp x nyaring pun nanges dia..
lepas doktor cabut jarum inject tu..terus senyap..n boleh senyum2 lagi tu...tapi air mata berjurai..hehe..
good boy Raees..anak mama ni kuatkan...nanges kejap je...

Balik rumah terus bagi dia makan ubat demam...
n sapu vicks kat tempat dia kena inject tu..
Alhamdulilah...Raees xdemam lepas kena inject...
Setiap kali lepas inject memang aku akan terus bagi dia makan ubat demam..
penah sekali tu time dia 3 bulan..aku x terus bagi ubat...dia demam terus...
huhu..lepas dari tu..tiap kali lepas inject aku bagi dia makan ubat demam..

Perkembangan Raees aku dah ada cerita sebelum ni..tapi aku ada nak tambah sikit la perkembangan dia...
makan??dia memang dah start makan betul2 time 5 bulan..so far ok...doktor pun kata Raees kuat n boleh makan dah...
pas tu dia suka buat  bunyi Ju-On..korang tau x bunyik Ju-On tu camne..??
ala..yang bunyik mcm aaaaaaaaaaaaa...kalau xtau cuba tengok balik citer ju-on tu..heheh...

Raees jugak suka buat bubbling mulot dia...n suka menyembur...
kalau menyembur tu..habis basah baju...
waktu tidur dia lak macam biasa....lepas maghrib tidur..sampai lah sok pagi kul 7 dia bangun..
kadang2 je dia bangun kul 3-4 pagi...

Agak susah sikit nk bawak Raees jalan2 waktu malam..
mama n papa dia ni..pantang bila waktu malam tu kami ada masa ...suka merayap gi uptown ke downtown ke..
sekali dua je pernah bawak Raees merayap kat sana malam2...


Bukan main suka dia jalan2 malam2...tengok orang ramai kiri kanan...heheh..

haih la anak...Raees sekarang ni cuma belum pandai merangkak je lagi..bila lah dia nak merangkak..xsabar nak tengok...:)

11 comments:

With Julia said...

Alhadulilah ...bagus umi raees nih...tiap kali suntik terus bg ubt demam...yeyyy raees sihat ceria tgk...anugerah Allah yg x ternilai...cute cap raees...beli mana tuh? Qaiser nak catu hehhe

Asz Miza said...

anak i kalau duduk mengadap depan dalam carrier tu sure kepala kebawah je..malas nak tegakkan kepala..

SweetLikeWhat said...

suke tengok mata rees..boolat..comel..

Misz Pinkie Winkie said...

alolo..comelnya dia..mata bolat sebulat-bolatnyaa

izyan al-za'im said...

baju oppa gagnam ke tu? hehe. comelnye raees :) izz pon nk masuk 6 bln esok :)

Miss Sunshine said...

comelnye.... =)
anak kita dah 6 bulan... tpi blum mkn lg... haha.

Siti Nursyamimi said...

yaya pun dah start makan umur 5 bulan..tapi just puree jelah..
wish to meet u Raees..insyaAllah..;)

Aeen said...

@julia:Alhamdulilah..Raees sihat....cute kn cap Raees?hehe..beli kat expo baby kt klcc ari tu..hehe..

@AszMiza: aah..kdg2 pn Raees mcm tu..dok tunduk je ke bawah..

@anez: hehehe...:)

@Misz Pinkie: heehh..sebulat bulatnye ek..hehe..

@izyan: baju ijau tu baju robin hood...yg putih tu bju superman..hehe.

@Mis sunshine:la..6 bulan lom mkn lg ek..xpe..plan2 kayuh..hehe..

@mimi: Raees 5 bulan dah makan bubur dah...puree dy kurang sikit..
yelah..ain pn same wish dapat jmpe yaya..:)

Ros Anis Rusli said...

cute gila kai topi cam korea!!!!!

Hafizah said...

comelnyer raeesssss.....bulat tol mate die! geram tgk.

BUNDA a.k.a KN said...

badman 4 bulan tu paling comey...:D