Followers

Wednesday, March 27, 2013

Bila pregnant je..mesti malas nak update blog...huhuh





waduhhh...malasnya la nak update blog nie...
Ada citer tapi  malasnya nk type....macam mula2 pregnant Raees dulu la..
memang jarang nk update blog..tgk blog pn x lalu..huuh...

Kerja kat office lak makin melambak...bila lah nak ada assistant nie...
letih woooh...tekejar sana sini...

perkembangan terkini:-
next week masuk 2 bulan aku pregnant..
Alhamdulilah...semuanya ok..
kali ni pregnant...aku kerap rasa mual2...n hari2 muntah...
muntah x kerap lah..cuma sehari 1-2x je...
letih tu xyh ckp la..rasa nk tidur jer....
cabaran betul pregnant time anak masih kecil lagi...huhuhu...

Raees lak sekarang...makin manja..selalunya kalau aku balik kerja x ambil dia..dia wat releks je..xkesah pun kalau mama dia x dukung dia...
tapi bila dah pregnant ni...pantang aku balik je umah..dia nampak aku...terus merengek nk kt aku...
kadang2 tu sampai bejurai2 air mata ha...
padahal sebelum tu aku tengok elok je dia gelak ketawa ngn tok ayah dia...
aku balik je datang la dia punya mengada2 tu....

oh yea..aku belum gi wat buku pink lagi..
huh..tunggu la 3-4 bulan nant baru buat..buat awal2 ni kang..banyak bunyik lak nurse2 kat kk tu...
sementara ni aku just check up biasa je kat klinik yg biasa aku wat check up masa pregnant kan Raees dulu...

Mengidam??
ermm..sekali tu je la teringin nk mkan chicken chop kat dagang avenue..
dapat makan..tapi x habis...sebab nak termuntah time tu...huhu..
aku sekarang gemar minum or mkan benda yg masam2...jeruk2 aku mmg xmkn dari kecik lg...
gemar makan coklat...jarang la nk mkn coklat...pregnant kali ni hari2 nk makan coklat...favourite coklat aku..cloud 9..hehe...

kerap rasa pening2....jalan jauh sikit aku rasa nk termuntah jer...
padahal hari tu aku jalan gi Klang je..pergh...sakitnya kepala...mual n nk muntah...
xtau la bulan2 yang akan dantang ni cam ne...
hopefully ok lah....

thanks la kat husband, ayah n ibu yang banyak tolong aku jaga Raees time aku tengah xsihat..
Raees pun xbanyak meragam....good boy sangat..nak jadi abang kan..heheh..


pic budak baru bangun tidur pagi semalam..heheeh....
abang long cenyum2..eh..abang long ke?? :p

8 comments:

Ros Anis Rusli said...

hehe..baby xmo mama apdet blog yer..hehe..swet la..tinginnya nk ngandung lg..

Siti Nursyamimi said...

next baby ni mesti cute cam Raess gak..:)

StrewberiManis =) said...

aeen, teringat masa aku tengah pregnant, kau slalu cakap "rindunya zaman bawak perut "
sekali nah, Allah bagi rezeki.
kata2 kan doa :)
Alhamdulillah murah rezeki kau kan aeen :)

btw, jaga kesihatan leklok.
kandungan kecil lagi

p/s : aku pulak rindu zaman preggy. Bes kan? Heeee~~~

With Julia said...

chicken chop kat dagang avenue???? wahhh best ye ngidam...syokkk....aeen kuat semangat ye...selalu2 dengar kaset atau cd ayat2 al-quran..bg kuat semangat dan dipermudahkan bahagian baby kedua aeen...mmuahhh raees tambah encemmm tuu

Cik Puan Rara said...

heee mmg dye akan merap sket lah kan sbb tau nk ada adik.hee.

Miss Sunshine said...

preggy lagi ye... tahniah.
teringin nak pregnant lagi... tapi cik P tak dtg2 pun... huhu

SweetLikeWhat said...

gugurl kot tu..masa pregnant kan hannah anis suke gila makan cekelat..anis suke cekelat cadbury yang kecik2 tuh..hihi

Anonymous said...

I just could not depart your site prior to suggesting that I really loved the usual info a person supply on your visitors?
Is going to be again continuously in order to check up on new posts

Feel free to visit my site - buyvolumepills.ukherbal.net