Followers

Friday, January 11, 2013

Risau , Risau , Risau






Malam tadi aku stay lagi kat rumah PIL..husband cuti hari nie...so dia cakap dia nak balik umah mak dia..
so kami anak beranak pun kena la ikot sekali....huhm..
korang tau lah kan..aku memang berat sungguh kalau nak gi sana..selepas kejadian2 yang aku xingini berlaku hari tu....

Apakan daya..dah suami suruh..kena lah ikut...hmm...sampai sana dah kat kul 9,00 malam..
patutnye dah time Raees tidur..tapi jangan harap lah Raees boleh tidur...PIL nak main2 dengan dia dulu...
Disebabkan aku xnak aku kena buai macam hari tu..aku suruh husband aku angkut buai letirk kat rumah bawak gi sana...hahaah..

Pukul 11.00 malam aku tidurkan lah Raees dalam buai...tidur kejap..pas tu bangun...
dah bawak buai sendiri pun dia x lena tidur...apasal ntah...kejap pejam kejap celik...last2 husband yg tolong tengokkan Raees aku gi tidur..yelah..esoknya nak kerja..aku balik kerja semalam xde rehat pun..terus kemas2 barang nak gerak gi umah PIL..sampai2 bukan leh rehat pun...sebab tempat rehat n tidur aku kat rumah PIL adalah di ruang tamu...okay!!!..ruang tamu...situ la tempat rehat, tidur n makan...kesian kan..
mana dpt tidur dalam bilik..sebab bilik kat rumah PIL ada 3 bilik..1 bilik adik2 bujang husband..1 bilik MIL n FIL..1 lagi bilik adik2 perempuan husband..nak tidur bilik adik2 bujang dia bukan boleh..katildouble decker..kecik je..bilik adik perempuan..sepatutnya boleh jer tidur..tapi dorang je xnak tidur luar...so kami kenalah bentang toto tidur kat luar..naseb badan...huhmm....

Aku xsedar pukul berapa husband aku angkat Raees dari buai...
sebab aku sedar je Raees merengek nak susu...dah bagi susu..dia x terus tidur..dia main2 tgn dia..pas 2 tidur balik...pukul 4 pagi...dia bangun lagi...kali nie bagi susu xnak..puting pun dia buang2...aku tepuk2 dia..dia xnak tidur..sampai lah pukul 8 pagi tadi Raees xtidur2...aduhaiii...aku ni dah lah ngantok giler...husband lak sedap tidur..patutnya dia hari ni off..boleh la berjaga jage Raees...ni x..aku jugak...huh...

Pukul 6 pagi..dah bunyik bising2..sebab masing2 dah bangun siap2 nak gi sekolah...
lagi lah Raees ni xnak tidur...lampu terang...pas 2 dorang dok main2 ngn dia..memang x lah dia nak tidur...
Nampak dah mata Raees tu ngntok..aku nak masukkan dia dalam buai..MIL x bagi..dia kate biarlah dia dulu...nak main2 dengan dia...biar sampai dia betul2 ngntok baru gi tidurkan dia...eeeeeeeeee...
nk tgu sampai dia mengamok ke baru nak tidurkan???
lepas tu Raees dah macam merengek2 au..baru lah MIL nak masukkan dia dalam buai..
letak je dalam tu terus dia tidur..betul2 ngntok tu....

Sempat lah aku siap2 nak gi kerja...pas 2 tu xsampai 10 minit dia dah bangun balik....
aduhaii Raees kenapa lah susah nk tidur nie...aku perasan gak Raees kalau bawak balik sana..memang dia kurang tidur...agaknya xselesa kot...sebab hari tu balik je dari rumah MIL..time tu dah malam..balik rumah dia tidur sampai kul 9.30am..ngntok sangat kot...kesian Raees...

Ni aku xtau la apa jadi ngan anak aku kat sana....
cepat2 lah petang...aku nak bawak balik anak aku nie....
Macam mana lah nak bagi alasan kat husband ek..yg aku kalau boleh xnak lah stay sana..setakat pergi balik hari boleh lah...kesian kat Raees xpuas tidur...
husband ni pun susah gak..cepat touching...mula la buat muka kalau aku bagi alasan xnak stay sana...arggghhhhh.......

Hope Raees ok...mama risau sangat2 nie...nak cepat2 balik je rasanya..xnak biarkan Raees kat sana lama2...walaupun papa ada dengan Raees...huhuhu..

7 comments:

Asz Miza said...

I pnxske duk umahnpil..waaarghh xtau la nape..tp ain i phm sgt2 perasaan u..i pn jd risau tah apa yg jd kat raees arini plk..u ckp la raeess xslesa tdo sana..ssah nk tdo sume..susah gak ni nk bg alasan..klo i sbb anak i eczema so mmg nk kna tdo aircond je..klo pns mula la merah2..so ada alasan.

Liyana said...

kena slow talk ngn hasben kot.. tp tu ah benda melibatkan mak ayah dia..mesti cpt tacing punye..huhu

cayok ain. hehe

With Julia said...

huhuhu...touching lah aeen..sedihhh laa...huwaaaaaaa...raees kurang tido tuh jd penat sgt2...cian dia...aeen sabar byk2 ye :)

Aeen said...

@AszMiza:tau xpe..susah la nk bg alasan....kang nak ckp raees kene beraircond..umah dorang ade gak aircond kat bilik..haish..nth la...

@liyana:xtau nk slow talk cmne dah..kang silap ckp tacing lebih..heh..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Yana fhm perasaan Ain, sbb Yana pun skrg stay n PIL. apa2 melibatkan diorg Yana susah nak discuss n hubby. Kdg2 mmg smpi masam2 muka tapi terpaksa cakap jgk.

Mia Kassim said...

Salam kenal dan follow...(^_^)

e k i n ♥ y u s r i said...

same jugak ngan ekin
mule2 ckp memg husband touching
tp lame2 die phm