Followers

Tuesday, November 27, 2012

Baby Organic Bean Sprout Pillow...



Korang penah dengar x baby organic bean sprout pillow dari baby love??


aku panggil bantal ni bantal kekacang..sebab dalam dia ada kacang hijau....
kalau korang tengok kat kotak tu..tulis bantal senang hati...senang hati sangat..hahaha..

bantal ni banyak corak....aku beli bantal nie pun sebab sebelum ni tengok anak buah aku ada pakai...
bantal ni kononya nak buat baby tidur lena la....
so aku belikan la untuk Raees...
harga dalam RM28.90

Special features bantal nie:

  • Reduce baby's startled shocks
  • 100% natural resources
  • Lightweight, odorless and safe
  • Air-ventilation and cooling effect
  • Environmental friendly


Parents has sleeping nights when their baby fusses and non-stop crying. Babies are very sensitive to sudden movement, dazzling bright and noise. The tradition of home made "pacifying pillow"with bean had proven it can effectively aid babies to sleep better. Babylove continues the wise cultural inheritance with our innovated Baby Organic Pillow.


 bantal ni aku letakkn kat atas perot Raees...
so far memang lena bila letak bantal nie...kalau x letak bantal ni Raees cam gelisah..
lepas tu kalau dia nanges...aku tepuk2 je bantal ni kat perot dia...confirm dia dia...pas 2 lena...
time nak tidur je mesti letak..kira dah macam bantal busuk Raees lah...hahaha....




letak bantal tu macam anak patung kat atas ni pakai...
bila tepuk dengar la bunyi kekacang tu...
kalau nak cuci lak ..cuci sarung je lah..jangan cuci sekali ngan bantalnye..xpasal2 tumbuh taugeh lak nanti...hehe...

senang hati sungguh dia tidur...


dok khayal nak tidur...

So sekarang ni lah jadi bantal busuk Raees....:)

9 comments:

Wawa said...

dulu taktau apa fungsi bantal ni smpai la pergi umah sepupu, tgk anak die gune mnde alah ni. baru lah "ooooo...cenggini pakai dia. "

e k i n ♥ y u s r i said...

mama ekin awal2 dah warning kat ekin
jgn smpi zara ade bantal busuk
malu perempuan
tkot smpi ke besar
huhuhuh

Siti Nursyamimi said...

mcm best je aeen..
coz yaya slalu xlena tdo..
thanks 4 sharing :)

Aeen said...

@wawa:aeen dlu pun xtau ape fungsinye...sampai la tgk anak buah tu pakai..

@ekin:hehe..ni papa Raees la..dia kate dari bagi Raees teddy bear baik bagi bantal....xtau la ni sampai ke besar ke x..harap2 x lah..heeh..

@mimi:hehe..cube try mimi..mane la tau kot berkesan...:)

puansazusarin said...

Lena yer tdo pki bantal ni...bllh try...kina ni jenis cepat terkejut...

Cik Hazz said...

i tahu lmbat, cr kat anakku tp da abis stock. now Hana dah besar hrtu jumpa kat kedai tp xjd beli sbb takut xguna jer since dia dah pndai tolak2 angkat2 bantal sekrg. huhuu.. tp mmg bgus kann, baby pasti tido lena. ;)

Aty_Fared said...

yang tua kertu ni pon suker bantal macam ni gak..heheh

With Julia said...

waaaa ada rupayer bantal cm nih eh dear..nak bli lah sebab si qaiser ilman tuh asyik terkejut2 je time tidur musim hujan yg byk guruh dentum dentam sana sini..weee kt ne eh dear beli?

Aeen said...

@cik hazz:aah dear..bagus bantal nie...i beli kat kedai manjaku kat sri gombak..

@aty:aah..yg tua kertu ni pun gune gak bantal ni...best gak..hehe..

@julia:julia..ain beli kat kedai manjaku kat sri gombak..try la beli bagi qaiser ilman pkai..:)