Followers

Friday, August 3, 2012

Genap 34 minggu







Hari ni genap lah usia kandungan aku 34 minggu....2 minggu je lagi nak masuk 9 bulan dah..
uhhh....uh..time raye lak tu dah masuk 9 bulan...
hopefully baby xkuar la seawal tu yeh sayang....bagi la mama raya dulu jap..
mama nak makan puas2..nak makan rendang, kuih raya, lontong....hehehe...

dah masuk 34 minggu nie aku xde lagi rasa kaki kram ke ape...
bengkak kaki pun xde lagi....
perot je lah mengeras....baby aktif menendang...lapar agaknye sebab aku puasa...heheh...
kadang2 rasa saket gak dia mengeras ek..rasa berat je perot nie....
aku sekarang jadi kuat tidur...walaupun dah tidor awal...still bangun esoknya aku rasa ngantok gak..
kalo time cuti tu ...dapat tidor lama....kalo bangun tidor kul 11 pagi...kul 1 ptg..aku da ngantok balik..
heheheeh....lps 2 tido...petang tu baru nak bangun...
xtau la kenapa....mata ni berat sangat nak bukak.....
dkt ari2 pulak kadang2 rasa ngilu....baby menekan kot...
pas 2 kencing memang kerap la.....tiap2 10 minit ke..stgh jam ke..mesti nk terkencing....
kdg2 tu..baru lps keluar toilet..da rasa nk gi toilet lagi..rasa macam nak kencing sangat..
tapi bila dah masuk toilet..xkencing pun...

cepat penat bila keluar jalan2...tapi tetap degil nak berjalan gak ..hehehe..
ni xtau lah nk shopping raya nanti camne..hopefully larat la nak berjalan..
siap ada niat nak gi jalan2 kat Jalan TAR lagi...hahaahah...
jalan kat uptown pun da semput belaga2 ngn orang ni nak jalan ke jalan TAR..huuh..

34 weeks nie..apa je lagi yg aku xready??
ermm..barang2 baby sume dah siap...
barang aku je lom lagi..nth bila la rajin nak mengemas beg...
haish...
set bersalin pun xbeli lagi....
cuti bersalin pun xkonpem lagi...hahaahahhaah...


5 comments:

Asz Miza said...

Memang rasa ngilu je kan? Pastu mengantuk tu takyah cakap la..tido awal camne pn ngantuk jugakk! Hehe..perut kita pun sama mengeras..baby suka menyiku2 sampai tersembul2..

Insyaallah nnt kita deliver lepas puas makan ketupat rendang bagai okey..Insyaallah. :)

With Julia said...

Seronok baca entry u dear...samalah julia pun dh rasa sgt2 ngilu kt tmt si comel V tuh ehehhe...tido? huhuhu mmg time neh lah jd kuat tido kan...jd cm mula2 1st trimester dulu astik tidooo jek ekkekeke...moga dipermudahkan semuanya ye :)

Aeen said...

@Asz Miza:aah rase ngilu2....tau xpe..ngantok tu...adoyaiii...xtau nk ckp la....yup insyaAllah...sempat dlu mkn ketupat rendang time raye....hehehe...

@julia: heeheh...mmg time da ujung2 ni rase ngntok kot...nanti dah bersalin..xpuas tido...hehe...u too dear..semoga dipermudahkan semuanya...:D

Bazilah (^0^) said...

bazi skrg pon dh mmg cpt ngantuk. mlm jer mesti tido awal. selalu tertido mase tgh men2 enset. asik kena gelak jer ngan suami hehhe

Aeen said...

@Bazi: aeen skg nk main enset time tdo pun x larat dah..baru tgk fon mata dah K.O..heheh