Followers

Friday, August 24, 2012

Dah 37 minggu.... l(^,^)l





Salam lebaran buat rakan2 blog semua...
hehehe..masih x terlewat kan nak wish raya nie....
yelah hari ni baru je masuk 6 Syawal...
xsempat nak wish sebelum cuti Jumaat lepas...dah excited sangat nak sambut raya punya pasal...heheehhe...

Hari ni aku baru je start masuk kerja...
huuaarggghhh..agak lemau  gak la...kerja sehari..lepas tu sok cuti balik...hehehe...
ok lah..memandangkan sepanjang minggu nie ramai lagi yang sedang bercuti...yang sedang makan sedap2 lagi...heeh...aku update sikit je lah hari nie...
xnak citer pasal raya dulu...citer raya kite citer minggu depan la yeh...:D

Sekarang nie nak citer pasal baby dulu....
Hari ni usia kandungan aku dah masuk 37 minggu....weeeee...kalau ikot kiraan aku still ada 3 minggu lagi nak bersalin...


Still xde lagi tanda2 nak bersalin....
kaki aku pun x bengkak2...cuma sekarang nak berjalan gi mana2 tu cepat penat...termengah2..x larat..
masuk toilet ntah bape kali ntah dalam sejam...kejap2 kencing kejap2 kencing..adoooiii..
perot makin kerap mengeras....sampai ada 1 tahap...lama dia mengeras.....terpaksa aku gosok2 perot ni bagi lega sikit...kalau x..aku nak jalan susah nak dudok pun rasa sesak nafas sebab perot mengeras...
duduk dalam kereta pun x boleh lama2 dah..sakit pinggang woooo....

dah 37 minggu nie...bila la baby nak kuar sayang....
kuar next week la ...31 Ogos..hehehe..jadi anak merdeka...heeeeh...
ramai yg dah dok tanya aku ni dah bersalin ke belom...haish...
ada yang cakap aku ni xlama lagi la..dah tengok semacam je...
ada yang kata cukup bulan nie lah....
adoyaiii..banyak betul yg jadi doktornya...hahaahahah....

Tapi serius la...aku memang nak anak aku kuar awal sikit dari due date...
sebab aku takot nak kena induce if 14/09 tu aku xde tanda2 lagi nak bersalin...huhuh...

Doa2 kan la agar semuanya selamat nanti...InsyaAllah..aminnn
Husband pun dah excited sangat dah tu..sampai termimpi2 aku dah bersalin...:p

10 comments:

Puan Ira said...

take care & semoga dipermudahkan awak bersalin. amin.

Aeen said...

@Puan Ira:terima kasih.....Amin...:)

Asz Miza said...

Aeen, semoga kita berdua selamat bersalin nnt ye. AMinnnn..I nak bby keluar today..tp mcm takde sign pun..Weekend ni ke..paling lambat next week..haha..taknak baby kua bulan 9..kua bulan 8 jugak. Sekarang kalau duk dalam kereta mesti rasa senak je perut ni. -_-"..

Aeen said...

@Asz:yela...semoga kite bdua selamat bersalin...tau xpe...xnk dy kua bln 9..nk kua bln 8 gak..nak 31 ogos gak dy kua..heheeh..dpt jd anak merdeka..hehehe...dok dlm kete bkn senak perot je...segalanya2 sakit..pinggang la..punggung la...adoooii..

fifi tiez said...

hai aeen.due sy 27 sept..lebih kuranglah dengan asz & aeen skali..tak sabar nak bersalin & tengok baby kan?semoga kita suma selamat bersalin.. :)

('',)pzAEdy~ said...

semoga dipermudahkan. ameen

Aeen said...

@fifi:hai fifi...owh due kte same bln la ek..hehehe...tau xpe..xsabar nak tgk baby dah nie...yup..smge kite sume slmat bersalin yeh...:D

@pzaedy: Amin...InsyaAllah...:)

Cik Puan Rara said...

huhhhh rara pon sama.baby dh mkin kerap mengeras.minggu ni masuk 37w dh.nebes2.

aTy _faRed~ said...

ade mase lagi tu...sabar ek...relaks2..jangan terlalu memikirkan nyer...:) insyallah semoge dipermudahkan..aminnnn

Aeen said...

@rara:kan rara..da rase kerap mgeras je....kdg2 rase sakit gak..

@aty:huhuhu....nak releks sgt pun xleh gak nie..hehe..