Followers

Tuesday, August 7, 2012

Bukan merungut...tapi hakikat...




EEEE....kenapa lah rasa lemau je kat office nie...
huhm....keje ada..tapi aku xboleh nak buat lagi....
Sekarang ni mood nak kerja dah xde dah...
Aku pikir sekarang nie aku nak berehat,, dok rumah n tunggu masa nak bersalin..
huhuh....

ada lagi 5 minggu jer sebelum bersalin...
5 minggu tu bukannye lama lagi pun kan...
Serius aku cakap lah..walaupun kebanyakkan kerja aku  di office aku dah serahkan kat pegganti aku n supervisor aku...tapi aku still stress gak...
Stress sebab dok dalam office kot...rasa x selesa...yela..kerja duduk..dgn perot memboyot,
pas 2 bila nak type guna keyboard perot belaga ngn meja...uh..sangat x selesa...
ni pun aku alas perot aku ngan bantal..heeh..
nak2 sekarang ni perot kerap mengeras...n kejap2 rasa sakit...
jalan pun da xlarat sangat, nak jalan dari parking kereta ke office pun slow je jalan...rasa kaki tu mecucuk cucuk...semalam gi shopping tu pun aku gah kan la jugak berjalan...
kalau x...x shopping la aku...heeh...
pas 2 berdiri pun xleh nak lama2 sgt dah...nanti mula la kaki lenguh, punggung pun sakit..
bila nak tidur mmg terasa la sangat2 sakitnya...

Semalam masa tengah shopping, adalah seorang kakak ni dok tegur aku...
"kaki adik dah bengkak ek"
aku pun tengok la kaki aku...xde lak bengkaknye...cam biasa je..
camne dy tengok kaki aku bengkak lak ek..hehehe

Hari Jumaat lepas aku balik kampung husband kat Perak pun aku dah sakit punggung dok lama2 dalam kereta....
kejap2 aku dok mengiring, kejap2 aku angkat punggung....
haish..seksa.....
camne lah raya nanti nak gi jalan jauh2 ...ayah aku dah bising dah..dia xbagi aku jalan jauh2 lagi lepas nie...
sebab dia tengok aku dah sarat...kena banyak berehat jer...
dalam buku pink aku pun nurse n doktor ada suruh aku banyak berehat...
masalahnya nak banyak berehat camne la ek...
aku kerja, turun naik tangga lak tu...drive lagi...balik umah dah pukul berapa....
malam je la aku berehat...pas 2 pagi nye dah kena bangun gi kerja balik...
rehat time tidur je lah....huhm...

Actually bukan nak merungut....tapi ni lah hakikatnya apa yang aku rasa sekarang nie...
dah hujung2 nie macam2 lah rasa sakitnya...:(


10 comments:

Asz Miza said...

Sama la kita ni aeen..adoi..memang mood nak kerja kelaut je..rasa nak cuti je awal2 tggu masa..5 minggu tu rasa mcm lama lagiii je..:( Agaknya memang dah hujung2 memang camtu kot..buat benda sume serba tak kena..jalan ke diri ke duduk ke sume sakit. Sabar je lah kan.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

sabra lah ye Ain, ni lah dugaan ibu mengandung.nanti anak awak dah lahir, mesti awak lupa segala kepenatan dan kesakitan awak tanggung

Aeen said...

@Asz Miza: tau xpe..mmg rasa nk cuti awal je ...5 minggu tu rasa lame lg..tp sbnrnye kjap je...nk wt cmne kene byk bsabar la kan...

@yana: yup...dugaan....nanti da bersalin rindu nk rasa mcm nie..hehe..

Syima Syaz said...

saya amik cuti awal 2minggu dari date EDD sbb 1st timer, so tak tau mcm mana rasa nak bersalin.nasib baik bos jenis sgt baik n understanding

Aeen said...

@Syima:mmg ade cadang nak cuti 2 minggu sblm dari due date tu...tgh memikirkannye skg nie...kite pun ank 1st gk nie...xtau la cmne...huhuh

aTy _faRed~ said...

tu lah dugaan orang mengandung..sabar yer Aeen..sikit jer mase lagi..nanti dah jumpe anak lupe semua kesakitan..:)

Cik Puan Rara said...

rara pon rasa apa yg aeen rasa,tp rara redha,suka.hehehe.bukan senang nk rasa.tyme baby mengeras mmg sakit.tp rasa suka n teruja mengatasi segalanya.moga kita selamat ye aeen.tc aeen.

Aeen said...

@aty:huhu...tu la aty..kena byk sabar je skg nie..nanti rindu nak rasa kesakitan nie..hehe..

@rara: huhuhu...betul tu rara..sakit mmg sakit...tp bila pikirkan balik bukan senang nak dapat perasaan sakit cam tu kan..sakit yg excited..hehehe...yup..moga kite berdua selamat hendaknye kan..:D

Miss Sunshine said...

kita sakit pinggang...
sekarang pun tgh sakit pinggang... sakit sangat.. huhu

Aeen said...

huhuhu..kene byk berehat kan da sakit2 cm 2...