Followers

Thursday, May 3, 2012

Lagi 2 bulan je nak habiskan bayar monthly installment kereta.huhuhu....




Xsabarnya nak habiskan bayar monthly installment kereta....
lagi 2 bulan je kereta waja kami (aku & husband)  nak habis bayar dah.....



Kereta ni sebenarnya aku sambung bayar jer..asalnya kereta abg aku...
mula2 abang aku nak jual...tapi ayah suruh aku sambung bayar kereta waja nie..dan abg aku pulak..
sambung bayar kereta baru ayah aku time tu..(nissan sylphy)
so kereta tu sekarang da jadi milik abg aku n kereta waja ni dah jadi kereta milik aku n husband....hahaahh....

kereta ni adalah harta pertama aku dan husband  sebelum kami bertunang dulu..
kiteorang sama2 bayar..sama2 pakai...memang susah time sebelum kawen tu nak pakai kereta nie...
sebabnya...kan dok asing2...bila husband nk pakai kene anta kat dia..bila aku nak pakai dia pulak anta kat aku...
tapi apa2 pun..alhamdulilah....sampai sekarang kami still leh guna sama2 gak..

Begitu seksa sebenarnya nak bayar kereta nie...kereta ni tempoh 7 tahun...memang azab la nak membayarnye...
sebulan kereta kena bayar RM760...sebelum kawen memang aku share2 ngn husband..
lepas kawen aku kena bayar kereta ni sorang2...sebab husband ade komitmen lain yg dy kene tanggung..
so xnak beban kan dia..kereta ni aku bayar...
cuma servis kereta n tukar2 spare part kereta dy yg bayar..hahahaahah..
huh...7ratos lebih..kalo simpan tu macam2 leh guna kan...
tp nak watcamne..huhuhu...xpelah..2 bulan je lagi...chaiyok2....
lepas tu duit bayar kereta ni da boleh simpan untuk baby n expenses lain...:D
memang terpikir nak tukar kereta lain...tapi hold dulu sebab dah nk ade anak ni...n nak beli rumah lg...

kurang dari RM2k je nk abis bayar nie...nak bayar lump sum nanti bajet lari lak..
huhuhu....xpe lah....tengok la cam mane...

2 comments:

Munnafendy said...

alhamdulillah...mesti seronok je rasa kan? keta sy lg 3 tahun...erkkk

Aeen said...

tau xpe...lega rasanya..kurang beban sikit...lg 3 taun??erkk..hehehe...