Followers

Thursday, May 3, 2012

Cerita pasal scan baby untuk 5 bulan




Hari Isnin lepas 30/04/12..
pada malamnya aku pergi scan baby untuk 5 bulan...
masa 4 bulan aku xscan pun...tu yg bila nak pergi scan tu excited.....
lepas tunggu husband balik...terus kul 9 malam tu pergi scan...

yeah..nampak dah my baby.....dah besar dh dia....
baru je scan baby tu mengeliat sebijik macam papa dia....
doktor kata baby ok...then doktor bg aku dengar heartbeat baby...
time tu rasa cam nak nangis bila dgr bunyik jantung dia....

lepas tu aku tanya dengan doktor...

aku: dah boleh nampak tak jantina baby?
doktor: kita cuba tengok..sebab kadang2 baby ni malu2 ..dia tak nak tunjuk kemaluan dia tu...

selepas di gode2 ...

doktor:ha...da nampak la awak..BABY BOY...
husband: yessss....
aku:gelak2....n terharu......
doktor: tu nampak 'punai'dia tu....kecik je...
aku: saya xnampak pun....
husband:aah la..ada tu ha 'punai'dia....
doktor:terselindung antara peha dia tu.....
aku: ohhh...sambil senyum......

bagus betul baby..paham je bila mama n papa nak tengok...
xyah sorok2...senang la kerja mama n papa nak cari barang baby nie...
hehehehe.....

husband aku adalah orang yg paling excited...keluar dari bilik doktor...
senyum memanjang je dia...sambil nyanyi2....
n terus update status kt fb...




mana tak happynya.....ade la dia geng nanti nak tengok bola.....
huh...bertambah lagi la penyokong liverpool nanti.....
haish....

nama baby pun dah ada dah...da lama dah kiteorang cari..
nama perempuan n nama lelaki.....
so bab nama dah settle dah....
berita gembira ni jugak turut dirasai oleh mama n abah mertua ku di Mekah..
pagi semalam dia call adik ipar aku..n adik ipar aku bagitau kat dia...
adik ipar aku cakap..mama terharu..n terus nangis...(T-T)
nangis disebabkan terharu...coz ni adalah cucu pertama dia...n cicit lelaki pertama dalam keluarga dia...

Alhamdulilah....xkira la baby ni boy or girl...
yg penting baby sihat n selamat bila dilahirkan nanti...InsyAllah...
now..da boleh mulakan pencarian barang baby....yeaasssss....:D


2 comments:

Cikpuan rara said...

best nya aeen.dats mean rara pon masa cekup nt boleh lah tgk gender baby gak eh.best nyaaaa baby boy.

Aeen said...

dah 5 bulan da boleh da rara tgk gender baby....2 pun kalo baby rara xmalu2 tunjukkn....heheh...