Followers

Thursday, November 3, 2011

Setahun sudah bekerja di sini..tapi..kemungkinan...aku akan berhenti juga..




Sedar x sedar bulan ni da masuk setahun aku bekerja kat company ni...
huhuhuh...catat rekod la aku bertahan lama kerja kat sini...
sebabnya...sebelum2 ni aku kerja x tahan lama...
last year je aku da 3 kali tukar kerja...
so tempat yang aku bekerja sekarang ni kira tempat yang ketiga lah...
kalau nak tau sebab ape aku 3 kali tukar kerja...
haa..refer entry ini

nak kata aku fresh graduate...ermm..boleh jugak la...sebab aku konvo last year...
so masih mencari pengalaman lagi...
kalau nak tukar kerja lain pun sekurang-kurangnye nak minimum pengalaman 1-2 tahun kan..
tapi xtau lah....maybe rezeki aku kot last year...dapat kerja..pas 2 berhenti...
pas 2 dapat balik...
sesetengah orang tu kalau da berhenti susah nak dapat balik kerja kan...
ape2 pun yang penting kena rajin berusha mencari...

Aku bertahan kerja kat sini pun sebabnya...
-dekat dengan rumah...(dalam 15 minit jer)
-waktu lunch senang balik makan..(saving sikit)
-kerja x beban sangat...
-gaji okay!
-banyak masa releks....:)
-tak tension
-rakan kerja yg sangat okay! (majoriti cina..2 orang je melayu)
-bos2 yang tersangat lah sporting.....(rajin kadang2 belanja makan...)

Disebabkan perkara2 di atas ni lah...aku masih bertahan kat company nie...
tapi.....
mungkin aku xkan kerja lama kat sini...MUNGKIN la...
Antara sebabnya pulak ialah..:-
-aku nak cari kerja kat area2 Shah Alam or Klang (dekat sikit dengan tempat husben aku kerja)
-kesian kat husben aku yg terpaksa tiap2 hari ulang alik kerja dari Gombak -Klang (pergi je ambil masa 1 jam kalau naek motor)
-disebabkan husben aku xboleh transfer dekat dengan aku lah...aku yg terpaksa cari dekat dengan dia..
(kalau dia boleh transfer xpayah aku sibuk2 nak cari kerja lain..)

huhmmm..itu lah antara sebab2nya....
sekarang ni ada jugak aku try apply kat internet kerja kosong kat area2 sana...
tapi..belum ada feedback lagi lah....
actually elok jugak la xde feedback lagi...
ikotkan husben aku lagi suka aku kerja kat sini..
sebab dia tengok aku dah ok n sesuai kerja ni..
kalau nak cari pun dia suruh tunggu next year....
(next year dah nak kena pindah rumah lain..:D)

Aku cakap kat husben aku yg aku akan berhenti kerja..n cari kerja lain..
selepas raya cina tahun depan...
walaupun sayangggg sangat nak berhenti...
Aku xnak berhenti sebelum raya cina...
sebabnya raya cina nanti dapat BONUS...wink wink...
BONUS bukan sikit....
BONUS 2-3 bulan gaji...sapa xnak kan2...
kalau dia bagi sebulan gaji pun aku terima gak...:p

nak tunggu tahun depan pun..bukannya lama...
2 bulan je lagi...betul x..?huhuhu...
so tunggu je lah nanti macam mana..
i'll update if aku dapat kerja baru.....
(-,-)


5 comments:

Ezza Z said...

Aeen kerja kat mana?
Zaty kat Sri Gombak je.
InsyaAllah ada rezki mesti dapat.

Aeen said...

zaty kat sri gombak ker??
ain kerja kat tmn sri batu caves...
tapi rumah kat sri gombak la...heheheh....

e k i n ♥ y u s r i said...

mane tau ade rezeki nnti
xpe

cik enul said...

gudluck yer aeen..kengkadang kita kena sacrifice tuk org tersayang..

Aeen said...

@ekin:insyaAllah ekin...mudah2an dapat la rezeki kerja kat area sana..:)


@cik enul:betul tu...demi husben..saye sngup tukar kerja..huhuh..