Followers

Tuesday, November 15, 2011

Sakit gigi or Sakit rahang....aku pun x tahu mana satu.....



Adoyaiiii terasa nak menangis pun ada gak nie....
sekarang ni aku tengah menahan kesakitan lah .....
nak kata sakit gigi x jugak...nak kata sakit rahang...
ermmm...ntah lah.....

Actually dah nak kat seminggu lebih aku sakit ni..
puncanya bermula hari Sabtu 5/11/11 (masih igt lagi tarikhnye...heheh)
masa tu aku tidur kat rumah mentua aku..pagi tu bangun mcm biasa nak mandi...
start nak gosok gigi je...tiba2 time aku nganga tibe trasa sakit...berbunyik krap..krap..
woooh....saket siot...nk gosok gigi pun susah....xleh nak nganga lepas tu...
aku try lagi bukak tutup mulut ni....sakit n bbyuik krap krap krap lagi....
nk nangis aku dalam bilik air tu ...nk gosok gigi smp ke belakang xboleh..
sebab bila nak masukkan je berus gigi tu..xleh nk bukak sangat....

Time nak makan pulak lagi satu hal....xleh nganga bila nak suap makan..
dah macam orang xde mulot aku mkn..selekeh...
kene masuk nasik tu sebutir2...nganga sikit sakit...
Aku ckp ngn cik joe dia kate..nanti ok la 2...siapa suruh nganga besar2...
huh..bukan masalah nganga besar2...aku nganga mcm biasa jer.....

Sampai la ke hari ni aku still rasa sakit lg..
sakit yg berdenyut2....
malam tadi lagi teruk....dah la cik joe  xde malam tadi..
lagi menjadi2 lak sakitnya....

pas 2 pagi ni aku gtau ngn ayah aku..
ayah suruh pergi klinik check...
yelah...da kat seminggu lebih x baik2....
then aku terus msj cik joe gtau nak gi klinik....

malam ni dia balik...
yeaaaaayyy....
malam ni dy bawak aku g klinik ....
kalau x aku pergi sendiri jer lah....
ikotkan cik joe xbalik lg hari ni...coz kursus dia sepatutnya habis esok..
tiba2 tadi dia bgtau aku kursus habis hari ni...
lepas habis kursus dy balik umah family dia jap..
lepas maghrib baru dia balik umah kami...ehh..umah family aku...heheehh....

So sekarang ni,tengah buat kerja pun susah..sebab berdenyut2...
rasa macam nak MC jer.....huhuhu.....
walaubagaimanapun kena jugak gi klinik..
sebab aku xtau sama ada aku sakit gigi ke..or sakit rahang....
huhuhu...







4 comments:

MrS. F!zA said...

haritu kita pnh kena sakit rahang,..mmg tk thn lah sakitnya..asl buka mulut je sakit.. seminggu jgk baru lega..yg hairan kenapa tetiba blh sakit..huhu

Aeen said...

yup...betul tu kak...nth knp tiba2 leh saket...adoyai....huh...

sitinazirah86 said...

sblm ni pon kite penah kene mcmtu,pi klinik doc bg ubat tahan sakit jer, dan hilangkan bengakak,take care ain

http://sitinazirah1986.blogspot.com/

Aeen said...

smp skg kite xpegi check lg...huhuh....kejap saket ..kjap x...huhuh....eniwey...tanks for your concern..:)