Followers

Thursday, October 13, 2011

Kejadian semalam yang tak dapat dilupakan (@___ @)





pagi ni aku nak cerita pasal kejadian semalam..
kejadian selepas balik kerja...

ceritanya macam nie..semalam cik joe nak ambil aku balik kerja..
sejak kahwin..ni lah kali pertama cik joe ambil balik kerja...
ye lah...time tu dia ada masa free..so dia ambil lah..
kalau x ..memang selalu aku balik sendiri je lah...heheh...

aku habis kerja pukul 6.30ptg..cik joe pun dah tunggu..
n 1st time jugak la aku balik kerja naik motor...hahahaaha..
rasa janggal pun ada...
sebelum naik motor tu cik joe gitau motornye nk kehabisan minyak..
la...da tau nak abis minyak..kenapa la sebelum datang ambil tu  x pergi isi dulu...
dia kata takot aku da tunggu dia..
adoii sayang..xpelah kalo tunggu jap pun kan..
untuk menyedapkan hati ini..aku cakap kat dia ..insyaAllah..sempat je sampai stesen minyak..
lg pun stesen minyak bukannya jaoh dari opis aku..
dalam 1km je..

bila kuar jer dari simpang ofis..tiba2 motor cik joe ter'mati'..
belum sempat sampai stesen minyak dah mampus...
dah la terbenti tengah2 jalan..kereta lak tengah banyak..
jenuh la cik joe tolak motor 2 ketepi jalan..
nasib lah stesen minyak tu x jaoh..
tapi cik joe suruh aku turun jalan kaki ke stesen minyak tu..
huuuh..dgn berbaju kurungnye aku bjalan kaki ke stesen minyak yang xbrapa nak jaoh tu..

sepanjang berjalan tu aku gelak jer..
yelah ..kelakar pun ada..
dah la 1st time naik motor balik kerja..
lepas tu 1st time la plak nak kena berjalan kaki ke stesen minyak..
haish ape lah ...
cik joe lak tengah dok tolak motor..leh dok cakap ..
ape salahnye..kita hirup udara petang...
huh..hirup udara apanya...
hirup asap kendereaan adalah...
tengah banyak kereta kot time tu...
hahahahahah.....

Ini lah pengalaman pertama yang kelakar terjadi selepas berkahwin...
kejadian yang xdapat dilupakan
saja nak type kt blog ni..
supaya nanti boleh lah bace untuk flash back balik memory nie..heheh...


sayang saya ni suka berlawak jugak...
heheh..<3


8 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

hehehehehe....
biaselah tue ain...
ekin slalu je kene....
motor jem kat tgh highway pon penah tau
naseb bek x kene langgar...
huhuhu

Aeen said...

hahaahah...tu lah...adat la org naik motor ni kan...ade je hal nye..tayar pancit la,miyak abes la.rosak la..
macam2...

cik enul said...

bagusla ada suami sambil menolak..enul dulu..tolak sorang2.. malu gler..rasa nak selit muka kat ring tayar..huh

Aeen said...

hahaahah....kite yg ikot tolak same ni pun malu gak tau...hehe

Redbloodsnow said...

hehehe..pulak dahhh :D kenangan cam gitu lah nanti akan menjadi kenangan terindah dlm hidup uols nnti.

asal tgk org tolak motor....kompom teringat...hehe

Aeen said...

aah..betul tu zie..kalo tgk org tolak motor..mesti tringat pny la..heheh

iedchan said...

Alahai comelnye korang heheh

Aeen said...

heheeheh