Followers

Friday, September 9, 2011

Esok akan di adakan acara perkampungan di rumah...=)



Planning untuk hari Sabtu 10/09/11
akan di adakan perkampungan kat rumah aku.....
syokknya...sedara mara yg rapat, family berkumpul di rumah...
untuk membincangkan tugas masing2 sewaktu kenduri aku nanti....
konsep perkampungan ni memang family dah biasa buat..jika ada kenduri kahwin..

so sok petang semua akan berkumpul...
xde lah semua sedara mara yg akn dtg...
cuma yang dah biasa buat rewang kenduri kawen sedara lah yg dtg...
dalam perbincangan sok abg aku akan buat list tugasan...
then nanti baru pilih siapa nk buat tugas tu..
contohnya: cuci pinggan, buat air, set up meja,masak...dll..

sebabnya kan kenduri nanti masak sendiri..
xguna katering...dat y ada pembahagian tugas masing2..heh..
suasana msak sendir mcm ni lah best kan...
seronok...macam2 gelagat leh tengok..
riuh rendah dibuatnya...
walaupun penat....tapi bila da bekerjasama tu..
kepenatan tu pun hilang.....
:)

xsabar lak nak tunggu besok...
aku tukang tengok n prepare makanan je la esok..
hehehe....sbb tugas aku time tu adalah jadi pengantin...
hahahahaha.....


4 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

majlis ekin nnti pon x gne catering
kat kampung biasenye rewang jelah

Aeen said...

rewang la best kan....meriah sesangat...:D

Redbloodsnow said...

kalau kat kpg, rewang mmg best kan. baru terasa suasana majlis kawen..hehe. zie lak...x rewang coz zie kat bandar :(

terpaksa gune catering yg super mahal kena charge..sobsobsob :(

Aeen said...

kalo kt kmpg mmg meriah..ain pn kt bandar gak..tp nk jugak suasana rewang ni.....huhu...ala zie..catering xyh penat2 nk basuh pinggan, n cuci periuk nant..hehe.