Followers

Monday, June 20, 2011

Jamuan untuk tetamu for my wedding nanti...x guna khidmat catering...guna khidmat masak bergotong-royong antara family, jiran2 and sedara mara..=>




Petang ni aku nak ceciter sikit pasal jamuan untuk tetamu yg datang time wedding nanti..
Untuk bab makanan lazimnya orang sekarang suka guna catering...
bagi mereka..senang,mudah dan x penat...
tapi..terpulang lah pada kemahuan masing2...
macam aku...nanti..
xpakai catering...
family aku masak sendiri....
tapi parents aku xnak..katanya dia nak masak sendiri..
bergotong royong,rewang-rewang, berkumpul sanak saudara...
baru besttt......
walaupun masak sendiri ni penat...tapi bila da seronok..
penat pun leh hilang...:)

lagipun parents aku ni dulu memang buat catering pun..
tapi sejak xde orang kuat nak masak...
parents dah tak buat dah...
just buat untuk sedara mara yang terdekat sahaja...

Menu untuk kenduri nanti belum didecide lagi..
coz dalam bulan depan akan di adakan acara perkampungan di rumah aku...
maksud perkampungan disini ialah...
parents panggil adik beradik, sedara mara yang terdekat...
berkumpul di rumah...selepas tu akan di adakan 1 perbincangan..
Semua orang akan di berikan list berkaitan kenduri 2 nanti..
dalam perbincangan ni semua orang yang terlibat...
akan di bahagi2 kan tugas..
contohnya...siapa yang kena setup dewan,jage makanan,buat air,penyambut tetamu..
dan lain2 lah..
banyak...
nanti bila jadinya acara perkampungan ni...aku akan updatekan entrynye..ok!

Actually family aku dah biasa dah buat acara macam nie...
seronok..dapat berkumpul ramai2...berbincang...makan2...
aku teringat time kakak aku kahwin dulu..
time buat perkampungan ni..dah macam kenduri..
ramai datang rumah....
riuh...best sangat...:D

Untuk belah cik joe pulak nanti pun family dia masak sendiri jugak..
xguna catering...
dia lagi lah gotong royong dari penduduk flat + sedara mara...
lagi ramai n seronok....heheh..

P/S:Ikotkan hati nak guna khidmat catering saja..coz xnak susah kan family...tapi dah mereka yang nak masak sendiri..so apa boleh buat....ikotkan sahaja la kehendak mereka...(*-*)v


8 comments:

NOIN said...

wow. best nye aeen. susah ko zaman sekarang nak ada mcm ni. mcm best je. bila ko kawen? bley aku join tolong2 kan. hihi tapi tu pon if aku cuti sem la T___T

StrewberiManis =) said...

aeen, aku sgt idamkan suasana gotong royong sebegini
sumpah rasa penat2 pon, haapy je kan :)
hm, if perlukan apa2 bantuan, bagitau eh
nanti aku tolong apa yang patut :)

Aeen said...

wah..syoknya ade org nk tolong...aku mmg tgh nk mintak tolong kwn2..nk mtk tolong jge table hadiah..,guest book aku...tolong bg sovenir kat tetamu...hehehe..2 pun kalo membe2 nk tolong..

@Noin:Sangat dialu2 akn kalo nk tolong...heheeh...aku kawen bulan 9 nie..if kau dpt cuti dtg la au...date 23/9 nikah...24/sanding..nanti kad dah siap aku invite...xde kad pun..aku invite ko skg jugak.heheh...

@anne:betul 2 anne..penat2 pun..tp heppy..berbaloi2...hehe..boleh je anne kalo ko nk tolong...ambil mood kawen..coz nxt month nye ko pulak..t aku lak dtg tolong...:)

Redbloodsnow said...

khidmat gotong royong lg best kan. tp zie nnti guna khidmat cater..sbb duduk perumahan. plus area perumahan weols ni...mana nk bergotong royong.

plus gak..family member zie tak ramai. kang ada plak pengantin yg turun padang..hehe

thats y zie guna khidmat cater. tp sebenarnya nk yg bergotong royong taw. baru terasa majlis kita ;)

StrewberiManis =) said...

ok dear, kau bagi je kje dekat aku
InsyaAllah aku tolong
tapi jgn bagi kerja tolong masak
sebab aku xreti budget masak banyak2
kang spoil majlis kau sebab makanan xsedap sbb aku punya pasal
HAHAHA


setakat bagi doorgift, jaga meja guest book or meja adiah, buleh aje
but let me know earlier ok? :D

Aeen said...

@zie tau xpe zie..khidmat gotong-royong la best.baru terasa meriahnye majlis...tp catering pun ok gak...sebab dah habis dorang yg akn kemas balik...mcm ain..dah habis majlis..pengantin yg kene kemas ....waaaaaaa......

@anne ok2 anne..nanti..aku semak list dulu...nak kene buat ape..if ade job..nk mintak tolong..i'll let u know ok dear..:)

iedchan said...

wah..comeynyee..ade gambar bola..ade gamabr jersey...nnt tuk tunang i nak beli jgk la mcm ni..:P

Aeen said...

heheheh.....beli la..mesti dy suke..:D