Followers

Monday, June 20, 2011

Balik dari kampung..... terus teman cik joe and parents dia pergi beli lembu untuk kenduri nanti..



Hye....
Isnin sudah hari ni...macam biasa hari yang begitu 'melemaukan'..
penat balik kampung semalam pun xhilang lagi....huh..

Sabtu n Ahad lepas aku balik kampung....
Ahad semalam baru balik KL..
OTW nak balik KL..tengah drive..cik joe call..
dia n parents dia ajak pegi tengok lembu untuk  kenduri kahwin nanti..

So..alang2 dah lalu kat area Ampang..aku drop kereta kat TESCO Ampang
suruh cik joe ambil kat sana..
Senang...xpayah cik joe nak ambil kat rumah...
dah drop kat situ ayah boleh continue drive balik ke rumah terus.....

So singgah ke rumah cik joe dulu..ambil parents dia..
pas 2 terus pergi rumah pakcik dy kat Cheras dulu..
Pakcik dia nak ikut sekali
dok sekejap...pukul 5 baru gerak pergi ke rumah pakcik dia lagi satu kat Semenyih..
pak cik dia yang kt Semenyih ni lah bawak kiteorang gi tempat org jual lembu ni..
perggh..jaoh gak ler..kat atas Beranang..dah nak sempadan Negeri Sembilan dah..

Dah sampai situ..nak ke kandang lembu tu punya la jaoh..pedalaman giler..
uhh...
akhirnya sampai jugak...
kiteorang sampai lembu xde...belum masuk kandang....
nak beli or tengok lembu..kena tunggu lembu masuk kandang dulu...


pic by google image

Lembu ni siangnya tuan dia akan lepaskan kat luar..
dalam kebun kelapa sawit...
petangnya baru la lembu ni pulang ke kandang...
tengok ...lembu pun pandai dengar kata tuan dia..
suruh balik...balik la lembu2 ni...hehe...

Punya la banyak lembu..
sampai xtau nak pilih mana satu...
sudah dipilih...abah (bakal bapa mertuaku..)bayar cengkeram dulu..
lembu kat situ harga boleh tahan gak lah..
lepas tu nanti time kenduri just ambil daging nya sahaja..
sebab abah beli..mintak sekali disembelih...
so senang la....

Selesai sudah belah cik joe beli lembu...


Pic by google image

Belah cik joe siap beli lembu...yelah..anak sulung la katekan...
siap korban lembu lagi 2...hehehe..
belah aku?ada lembu??
huhmm...xde la kot....
maybe ayah aku beli daging yang kat pasar punye je kot..
huh...entah la...den pun xtau...hehe...








4 comments:

Redbloodsnow said...

lembu utk di buat kenduri kawen ke dear? kalau zie...tak tumbang beberapa lembu. gune cater je...hehehehe :D

Aeen said...

aah la zie...lembu untuk kenduri kawen nanti....huhu....family cik joe masak sendiri...dat y siap tumbang lumbang lah..hahahah...wah..zie pakai cater ek?senag la....xyh nk susah2 masak..

StrewberiManis =) said...

aeen, lembu seekor bape RM?
bile kau buat entry ni, abru terfikir nak tahu harga lembu
sbb selalunya beli dekat pasar dah timbang kan
huhu

Aeen said...

lembu yg bapak joe beli ni dlm 2k++..siap sembelih...so kalo da sembelih..daging dy leh dpt dlm 80kilo lar...ko nk beli lembu gak ker?