Followers

Monday, April 18, 2011

PREPARATION FOR MY WEDDING: Done with langsir..(:

Sambung lagi pasal bab bershopping..Giler au aku ni korang...3 hari berturut2 shopping..non stop..Waktu nak rehat pun takde..Mana taknya..keluar pagi..balik malam jer..huh..penat..tros tido...

Semalam hari Ahad (17/04/11) aku dengan ibu n ayah aku..pergi sekali lagi ke Nilai 3..Tujuan kali ni pergi lagi sana nak beli kain langsir pulak..Semalamnya hari Sabtu x jadi beli kan..heheeh..

Kali ni baru lah kiteorg bawak ukuran langsir..Sampai2 kedai langsir yg kiteorg nk beli langsirnye tu..teros buat pilihan...warna..n terus  tempah jahit..FYI..kat Nilai ada tempahan jahit langsir yg akan siap dalam masa 1 jam jer..So ayah terus je tempah yg siap jahit punya untuk langsir bilik pengantin n ruang tamu..Kalo ikotkan..ibu aku nak beli kain jer..dy nak jahit sendiri..tapi ayah x kasi..coz dy tau ibu xde mase nk jahit...huhu.. Xpelah..ayah yg nak bayarkan..heheh..

So langsir siap dalam 3 jam lebih..apa lagi..takkan nak dok cangok je kan..Kiteorg pergi la makan2 dlu..Pas 2 jalan2 lagi...Xbyk kedai yang kiterog pergi time 2..ayah dah xlarat dah...dy kate penat yang semalam pnya pn xhilang lagi...huhu...So kiteorg sambung lah dok minum2 kat kedai..sementara tunggu langsir siap..

Pukul 6.30.. baru lah gerak balek..sampai rumah dah pukul 7.30..lega giler bila da sampai rumah..Penat yg teramat sgt...Kaki rasa nak tercabut jer..huhu...Sepatutnya malam 2 nak keluar dgn cik joe..tapi tak jadi..coz cik joe x jadi balek KL mlm td..Maybe seminggu ni cik joe x balek..coz ada urusan yg harus diselesaikan..

Selesai sudah bab2 beli kain nikah,kain utk family,bunga telur,bag cenderahati,langsir..Tinggal nak beli cenderahati je..(Maybe 2-3 minggu lagi kot baru beli..).Sekarang ni tugas aku..nak hantar kain nikah kat taylor jer..kene tunggu cik joe balek kl..baru leh pergi sama2...:)

P/S:3 hari beturut2 shopping..aku x rasa pun mcm bercuti..Letih lorh..tapi terpaksa korbankan la semua 2..diri sendiri yg nak kahwin..kene lah tanggung kan..hahahaha.....(aku akan uplod pic2 barang2 yg aku beli..bila smp masanya nanti yeh..)

4 comments:

NOIN said...

Aeen dah nak kawen.hihi. jangan lupa jemput aku tau :P

Aeen said...

ye la Noin...aku nk kawen dah...huhuh...dun wori..aku jemput semua kawan2 termasuk ko..ok?:D

Redbloodsnow said...

wahh..samalah kita dah nak kawen this year..hehe. zie lm lg rembat suma ni..huhu

Aeen said...

sama tahun la kita kawen ek...hehehe..cuma bulan je lain...kira ain ni pn lambat lagi la jugak..tp stil kene cari jugak..sebelum puasa...sbb kawen dlm 3 mgu lps raya...so..kena la cari awal2..huhuhu..