Followers

Wednesday, October 21, 2015

Dekorasi: Playroom Raees & Raynia






Sejak dah dok rumah baru ni aku belum penah lagi update deko2 kan...
maaf la yeh..bukan xnak update...tapi...kat rumah aku masih belum lagi lengkap barang...
ruang tamu pun masih belum sempat nak deko...
bilik pula masih belum ada katil lagi...selama ni tido atas toto je..huhuh..
kami pun bukan lah berduit sangat...beli yang mana betul2 penting je dulu buat masa ni..
pelan2 lah kayuh beli itu ini...
lagipun aku ada kat rumah baru pun weekend je...
mana sempat yang aku kemas...aku kemas lah..

Sekarang ni yang sempat nak share ngn korang pun bilik Raees...
buat masa ni bilik Raees ni aku jadikan playroom...sebab Raees still tido ngn aku lagi...
so bilik tu jadikan playroom je lah dulu..
bilik ni ceiling dia tinggi..boleh buat loteng kat atas tu....hehe..
ikut plan asal nak cat bilik Raees ni..tapi bila pikir2 kan balik ..
dengan Raynia sekarang ni pantang nampak pen ke ape..suka nak conteng dinding..
so aku n husband decide..xpayah la cat dulu...biarkan jelah dia nak conteng2 pun...
tunggu musim conteng dia dah habis baru boleh nak cat..hahahah...
dah la ruang tamu aku yang baru cat pun dia dah contengnye...aduuuh la anak..haih..

yang ni dari pintu masuk bilik...
ikutkan mainan yang kat rak tu aku susun ikut jenis...
tapi...bebudak ni bila aku dah susun elok2 dia gi campur adukkan balik...geram je....
tu pun banyak yang dah buang mainan...yang mana x cukup sifat semua aku buang...
actually ada lagi mainan dia xbawa balik rumah ni...



kalau perasan kat sudut hujung tu ada buku2...
buat sementara ni buku2 tu aku letak kat situ dulu...sebab belum ada proper rak lagi untuk letak buku...
dalam box merah tu aku letak bola2 kecil..tu pun bebudak ni x perasan dalam tu ada bola..kalau x habis dia main baling2 masuk bawah kerusi...



 alamak..bear tergantung tu lupa aku nak kemaskan..
ni papa dia punya kerja la..sangkut bear tu kat penyangkut baju..papa pun tumpang sangkut raket badminton dia kat situ...heheh..


Ruang belajar...semua poster tu aku beli kat Mr DIY...90 sen je..x mahal pun..
yg zirafah tu pun kat DIY gak..blackboard tu beli kat Kaison..tak ingat berapa ringgit...
xde tempat nak letak n sangkut..sandarkan kat dinidng je dulu...hehe...


Atas meja ni pantang berkemas sikit....nanti datang la Raynia dia punggah semua barang kat atas tu bawak turun kat lantai...grrrr......penat kite kemas...dia pula memunggah...


dinding kat rumah ni owner lama dia cat kaler pink...
aku mmg plan nak tukar cat..tapi bak aku kata tadi kan...tunggu anak2 dah x menconteng dinidng baru cat..
lagi satu aku ada beli sticker blackboard ..tapi belum sampai lagi..ingat nak tampal kat dinding ni senang bagi dorang conteng kat situ je...

Sementara waktu ni bilik ni jadi playroom jelah...nanti akan ditukar kepada bilik Raees..
so time tu deko dah lain lah kan..ni almari baju anak2 pun xde lg..bukan xde..ada je kat rumah mak aku..tapi aku malas lah nak bawak balik ..yelah lagipun weekend je balik Klang..so baju bebudak ni tumpang almari baju mama n papa dia je lah....hehe...
so kirannya bebudak ni main kat sini weekend je...huhuh...

7 comments:

ameris said...

tak sabar nak tunggu ain deko umah baru.
cantik playroom raees.

anez zamri said...

banyak nye menan raynia dengan raees..sama lah hadeen pun ainn..pantang bersusun, habis di punggah nye..musim agaknye hahahaha..update lagi ainn..seronok tengok orang masuk rumah..

Wawa Yusoff said...

kagumnye org yg ade playroom anak ni. wa x bolehlah.. sekali dia buat sepah kang memang tak rajin nak ngemas.

tu pasal menan semua masuk dalam storage je. huhu

Sherwieyna Muzzawer said...

Cantiknyaaaaa nampak kemas jeee..

Amir renovation said...

Assalamualaikum tuan/ puan. Sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat.jenis pekerjaan sy sambung rumah,pasang tile,plaster siling,wayaring,waterproofing,bumbung,plumbing,mengecat,grill dan owning,porch keta,autogate,vinyl floor,wallpaper,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,cheras,kl,ampang,damansara,puchong,nilai,sepang,bndr sri putra. Hubungi sy d no 0192945175 or wssp sy di no 01129110298 (amir)

Amir renovation said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Julia Johari said...

Wowww besarnya playroom anak2 aeen...syok lah tgk...byk sungguh buku2