Followers

Monday, September 29, 2014

Bila suami shopping baju anak-anak.......








Selalunya bab2 shopping baju anak2 ni mesti lah isteri yang lebih suka beli...betul tak?
nak2 kalau anak perempuan..boleh jadi gila bila tengok baju cantik2....
Bagi aku , memang tidak dinafikan..aku paling suka beli baju untuk anak2...pantang pergi shopping complex ke..uptown ke...mana2 kedai jual baju budak...aku mesti nak terjah masuk..dapat sehelai or sepasang beli pun jadi lah...tu pun kalau ada duit lebih..selalunya awal2 dapat gaji syok la tengok sambil membeli..
kalau tengah2 bulan or hujung2 bulan sebelum gaji tu dapat tengok je lah...hehehe....

Memandangkan anak dara ku sorang tu Raynia dah nak menginjak ke umur 1 tahun...banyak dah baju2 dia sekarang ni x boleh pakai...sendat la..ada tu masuk baju sangkut kat kepala la..adoii..kesian pulak nengoknye....baju semua below 12 months...maknye ingat anak tu masih kecik lagi ...xsedar anak tu makin membesar...hahahaha...
macam Raees stock baju bajan dia termasuk lah seluar2 jeans memang banyak..
tu semua dari anak buah aku punya..memang kakak aku bagi semua kat Raees...
boleh dikatakan baju or seluar Raees aku x banyak sangat lah beli...sebab bila dia pakai baju tu dah kecik..dia ada lagi baju2 yang size besar...stock  baju Raees kakak aku bagi sampai umur 3 tahun..
terlalu banyak..sampai penuh almari baju...

Macam Raynia..dia seorang je budak perempuan kat rumah yang mak aku jaga...
ada la jugak dia pakai baju rotate dari abang dia punya...tapi....takkan la dia nak pakai baju lelaki je..
asek tshirt n seluar je kan....dah rupe mcm lelaki je..dah la lasak mengalahkan abang dia..
lagi lah nak pakaikan baju2 abang dia...
so Raynia memang kena beli lebih sikit baju untuk dia...
dari kecil baju Raynia aku beli ikut peringkat demi peringkat...masa dia baby aku beli baju umur 3-6 bulan...
dia masuk je 5 bulan aku dah start beli baju 6-12 bulan...tak pun aku beli size 9-12 bulan punya...
sekarang ni umur dia dah 10 bulan...aku kena beli size 12 -18 bulan..tengok pada baju jugak..ada jugak baju yang size 12-18 bulan nampak kecik...kena la pandai tengok....
Raynia pulak nampak je orangnye kecik..tapi dia jenis isi yang padat...dah kena pakai baju untuk 1 tahun ke atas..kalau pakai baju ikut size umur dia sekarang..ngam2 je..sendat...hahahaha...
oleh kerana Raynia x banyak baju bila dah menginjak umur setahun ni..maka aku pun bagitau la dengan husband..nak beli baju Raynia..tapi nak kena tunggu gaji...so aku mintak la advance kat husband...nanti aku ganti  la balik duit dia...husband kata tak payah la advance..nanti dia bagi je duit suruh aku beli..hoyeaaa...syoknya....

Oleh kerana minggu lepas gov dah gaji...pagi semalam lepas husband balik kerja...terus siap2 nak pergi SOGO..mula2 ingatkan nak gi berdua je...tapi dah gerak pagi..so mesti kereta pun x banyak..jadinya angkut sekali la anak2...pukul 11 pagi dah sampai SOGO...Alhamdulilah..senang dapat parking..n x ramai orang kat sana..terus je naik tingkat 4 kat baju budak2 tu..suruh husband tengok2 kat budak2 tu sementara aku gi round2 cari baju...memang rambang mata..sebab semalam ada sale kan.aku ambil je mana aku berkenan..lepastu masuk dalam bakul...aku ambil baju semua bawah RM20..cari bawah RM20..boleh dapat banyak pasang...setel aku cari..aku tunjuk la kat husband baju yang aku dah pilih...suruh dia tengok ok ke tak..husband aku ni orangnye jenis yang amat cerewet bab2 baju ni...dari segi kain, jahitan or apa2 je la..memang sangat teliti....kebanyakkan baju yang aku pilih banyak dia reject..ada yang dia xberkenan la..size kecik la..huh..tu yang malas kalau pergi membeli dengan husband...ada je dia x kena..jadinya..aku cakap kat husband...biar aku jaga anak2...pergi la cari sendiri...lagipun duit dia...biarlah dia nak beli baju mcm mana yang dia suka kan..

So aku dok lah jaga anak2...sambil tengok husband memilih baju....
letih gak la menunggu...dia kalau memilih..lagi lama dari aku...
setel je dia pilih..lepas tu dia tanya pula pendapat aku..ok ke x..
aku ok kan je lah...malas nk bangkang2...biar dia sendiri yang pilih..
Actually husband pun dia dah rambang mata tengok baju budak2...
husband pun dia jenis yang memang suka membeli jugak baju untuk anak2 dia...kadang2 aku tengok dia pergi lah mana2 balik kerja ke...asal balik rumah je ada je dia membelikan untuk anak2 dia..tak mainan dia belikan pakaian...
tu yang syok dapat husband yang kaki shopping jugak sebenarnya ni...
tapi yang aku xtahan part cerewet tu lah..malas nak melayan...hahahah....
selesai je pilih baju...dah puas hati..baru la pergi membayar...
total cecah jugak la RM200....tu pun dah puas hati sangat..RM200 boleh dapat banyak pasang..

ni lah hasil shopping husband untuk anak2 semalam..


baju campur2 untuk basahan n buat jalan2...


gaun overall ni aku yang pilih...heheh..


baju yang munge2 tu aku pilih...kiranya ada 3 la aku pilih yang husband luluskan...2 gaun overall dengan baju munge2 tu....hehe....ok lah..ada jugak yang dia beli dari pilihan aku...huhuh..




baju pasang sailor  yang biru tu..aku ingatkan husband beli untuk Raees..rupanya untuk Raynia..lor....
xkesah la dik..ko pakai je la apa yang papa dah belikan...kalau x pakai nanti dia bising pulak...


sama..tapi warna berbeza...haa...ni adalah salah satu tabiat husband..dia suka sangat beli baju..corak yang sama...cuma warna yang berbeza...dari dulu sampai sekarang memang dia suka sangat beli mcmni..bukan setakat baju anak2 n baju2 dia je...baju aku pun ada jugak dia beli mcm ni dulu...


Tetap tak dilupakan..walaupun memang hanya nak belikan baju untuk Raynia..
ada juga belikan untuk Raees....mesti ada punya lah sehelai dua dibeli untuk dia...

ni baru husband yang belikan...esok aku dah gaji...aku beli lagi...hehehe...
tapi aku nak tunggu expo baby kat Midvalley bulan depan...nak beli baju lagi.....:)










7 comments:

Julia Johari said...

Untung aeen ada stok baju berlambak dari kakak punya...weeeeeeee syiokkk jimat ooo...cantik lah semua baju2 tu...tergoda tau

Chekgu Azrine said...

HUbs akk plak xd la kaki sopink bju ank2..semua akk la yg tntukan..kdg2 dia byr..kdh2 akk yg byr..hehe

CikNaa said...

asben ciknaa tak berani beli.sbb bini dia cerewet..kakaka.. tapi klu dia beli seronok gak benornya..

Allene said...

kalau laki ku... jangan harap la... baik beli mknnn katanya.

entry terkini...100% untuk mu

Syima Syaz said...

Banyaknyaaa.... Ada lagi ke sales kat sogo tu?

Aeen said...

@Syima syaz: hari tu kite pergi sale sampai 28/9 je..xtau la ade sale lagi ke x skang ni..

ameris said...

boleh release tensen bila soping baju anak ni kan ain...