Followers

Tuesday, April 22, 2014

Bila adik dah sihat...abang pulak yang tak sihat...dugaan...:(








Bulan ni macam2 dugaan aku lalui..
salah satunya bila anak-anak demam serentak...
bila sorang dah baik..sorang lagi x baik2..
sebelum2 ni kalau anak2 demam pergi klinik je..
tapi bila Raynia demam on off tiap2 minggu gi klinik..akhirnya last week terpaksa ke hospital jugak..
Alhamdulilah sekarang nie Raynia dah sihat..xdemam n selsema dah...
Raynia dah sihat ni baru lah boleh bawak dia gi cucuk 5 bulan..
huh..2 minggu lagi nak masuk 6 bulan..baru ni nak gi cucuk 5 bulan..
yelah..dengan kebanyakkan klinik xde stock utk vaksin 5 bulan...pastu Raynia demam,selsema, batuk...
budak kalau selsema n batuk doktor x bagi cucuk...kena tunggu betul2 sihat baru boleh cucuk..

Aku rasa lega sangat bila 2-3 hari ni Raynia dah kembali sihat..kembali ceria..
dah sihat ni..makin bising mulut dia..pot pet..pot pet...
hehe....
tapi..malam tadi pulak..abang long Raees tiba2 je badan dia panas...
bila dh rasa panas tu aku bagi la ubat demam..dengan harapan panas dia turun la...
malam tadi Raees tidur ngn ibu n ayah aku..
pagi tadi lepas siap2 gi kerja..aku nak pergi tengok Raees..
ibu aku kate kul 3-4 pagi tadi badan Raees panas...
letak ice pack kat badan dia pun sekejap je ice pack tu cair..
selalunya pagi kul 7.30 dia dah bangun..ni dia bangun lambat..kul 8 lebih baru bangun..
aku rasa badan dia x berapa panas...ok sikit..aku still bg lg dia makan ubat demam pagi td..

Tengah hari tadi aku balik lunch kat rumah..
Raees tengah tidur..jarang dia tidur kalau aku balik tengah hari tu..
selalu dy akan tunggu aku kat depan pintu rumah...n lunch sekali dengan aku..
hari ni dia tidur pulak..ayah aku kata lama dia tidur ..
so aku pun lunch la dulu...pastu bf kn Raynia..
dah setel semua baru aku tengok Raees dalam buai..
tengok2 dia dah bangun..selalu kalau dia bangun tidur..dia akan merengek..
kali ni aku tengok dia senyap je dok dalam buai tu..
aku panggil baru dia senyum...
bila angkat je dia dari buai...mak oiii..panasnya badan dia...
pegang dia rasa mcm kulit terbakar je la..
pas tu bila cium dia bibir ni rasa cam melecur..
Ya Allah...panasnya badan anak aku nie...
Raees keluar2 buai mintak makan nasik..
tengok dia makan ok..berselera la jugak....

Aku call husband gitau condition Raees..husband suruh aku half day bawak Raees gi klinik..
masalahnya aku x boleh nak half day...kat office xde orang nak cover..
assistant aku yg cuti seminggu sepatutnya masuk kerja hari ni MC pulak..
so xde orang nk cover..
aku jadi berbelah bagi sekarang nie..
aku suruh mak aku bagi kan ubat demam lagi..pas tu lap2 badan dia dengan air sejuk...
kalau x ok jugak..petang nanti balik kerja aku bawak dia gi klinik..
sebelum aku keluar nak gi kerja balik..aku cium lagi Raees..n rasa lagi sekali badan dia..memang panas...
aku cakap kat dia.."Raees..petang karang mama balik kite gi klinik yeh.." Raees tunduk je..pas tu dia jawab "hmmm" 
mungkin dia faham mama dia kena pergi keje ..balik kerja baru bawak di gi klinik..
sayu aku tengok muka dia tadi...
cepat lah pukul 6.30ptg..aku nak balik..
susah hati aku bila anak aku xsihat macam tu....
ni baru je aku call ibu tanya condition Raees..ibu kata Raees tidur balik..
baru lepas lap2 badan dia dengan air sejuk...

Doakan Raees cepat baik yeh...
Aku dah xde mood nak kerja nie..dok pikir kan Raees kat rumah...




6 comments:

aznor ibrahim said...

gws raees..takpe mama, 3 jam je lg nak balik

Chekgu Azrine said...

Akk fhm perasaan aen...sbb camtula akk terpksa gi keje tggalkan ank yg demam..tula tub kita sbg ibukan..

Semoga raees cpt smbuh ye sis..

CikNaa said...

ciknaa pernah sampai tahap abis cuti tahun sebab afiq kerap sgt demam.. sampai kena potong gaji,terpaksa tinggal kt nenek kt kg..sedih kan anak2 tak sihat ni..

Fifi Nadhrah said...

paham sangat perasaan tu.. tetambah kalau pakai termometer tengok suhu anak sampai 39++.. risaunye.. kalaulah boleh jage anak sendiri..

Cik Puan Rara said...

huaaa,bertabah lah aeen.kita pon baru sorg ni dh mengah.

Mimy Hamid said...

bertabah la pengorbanan mak beranak 2....ni anak 1 pun dah mcm haapa kalau anak demam...