Followers

Tuesday, December 11, 2012

Raees dah 3 bulan





Hari ni genaplah Raees 3 bulan..
weehuuu....kejap je la anak mama ni dah 3 bulan..
macam2 ragam dia sekarang nie...

Antara perkembangan Raees dah masuk 3 bulan nie..
pandai ajak orang main...suka senyum..sengih2..dah mula pandai nak gelak besar...
suka sangat membebel...(like mama dia..hehe)..punyalah bising mulot dia kalau membebel..
suka membebel bila nak tidur..kalau masuk dalam buai tu..dia akan membebel dulu sampai lah dia penat..baru dia tidur...
dah pandai nak pegang botol susu sendiri...
kalau dah habis hisap susu..bukan main lagi dia tepis botol tu ..kalau puting lak suka sembur..kadang2 jauh gak la dia sembur puting dy tu...
dah nampak gaya macam nak menyiarap..sebab kalau baring dia suka sangat mengiring...

So far sekarang waktu tidur pukul antara pukul 6,7 atau 8 malam...bangun kul 11 or 12 mlm minum susu je..lepas tu dia tidur balik...pukul 5 or 6.30 pg dia minum susu lagi..sambung tidur..pukul 7.30 pg baru dia bangun betul2...n time ni dia dah alert mama dia suruh siap2 nak gi kerja...sekarang ni Raees lah jadi alarm buat mama dia...dia bunyik je mama dia dah bangun..hahahaa...
sementara aku nak siap2 gi kerja..Raees akan dibawa berjalan2 ambil angin kat luar rumah oleh ayah aku atau pun papa dia...selagi dia x keluar jalan..selagi tu mulot dia bising n xnak tidur balik..
lepas dah bawak jalan..selalunya bagi dia tidur sekejap..dalam kul 9-10 pagi baru mandikan dia..

Raees tidur berbuai...kalau siang memang dia tidur dalam buai..bila malam ...mula2 nak tidur je letak dia dalam buai..bila dah lama sikit baru angkat dia letak dalam baby court..
Sekarang ni bila dah siap2kan dia pakai baju cantik2 or da pakaikan dia topi..dia tau2 je orang nak bawak dia keluar..selagi x keluar selagi tu dy merengek....bila keluar je rumah dia senyap...lepas tu dia suka bila duduk dalam car seat...dia tau orang bawak jalan2...
bila duduk dalam stroller suka tengok orang kiri kanan..lepas tu nanti dia merengek mintak dukong..agaknya xpuas kot tengok orang bila duk dalam stroller tu..hehe...
kalau nak tidur pun cam tu gak..ada mood je dia leh tidur sendiri dalam stroller tu...kalau datang la mood angin dia..kena la mama n papa dia bergilir2 dukong n tidurkan dia..
kadang2 tu naik lenguh dah tangan dok dukong...bila tengok dia dah lelap..letak balik dalam stroller boleh lak dia berjaga...adoyaii anak....saja je nak dera mama n papa dia tau....huhuh...

patotnya besok bawak Raees gi cucuk untuk 3 bulan..tapi sebab besok 12/12/12 cukur jambul Raees..
kena la tukar tarikh cucuk on 13/12/12...harap2 dia x nangis..n x demam...huhu..


Hari Pertama

beberapa jam selepas dilahirkan...moment yang sangat indah...:)




Sebulan





2 bulan

masa ni 1st pic dia senyum...sebelum dia leh senyum ni kena demam 2 hari..rupanya demam nak senyum..hahaah..

senyumanmu yang sangat menawan...:)

3 Bulan

boolattt...botol susu lebih besar dari muka dia..hehe..





5 comments:

mama ila said...

hye..salam kenal =) follow sini

hayati hashim said...

wahhhh pndai raees pegang botol..comel sungguh!!

With Julia said...

molat sungguh mata raees..heheh so adorable lah raees nih tau..cair dah auntie tgk hahahha nsb baik tecik lg ;)

Anonymous said...

lain kan muka Raees masa baru lahir dgn skrg. Skrg tambah manis !

Ayu azmir said...

comelnye baby.....mesti wangikan....