Followers

Monday, November 12, 2012

Back to Work!!!





12.11.12
hari pertama start kerja balik setelah 2 bulan bercuti...


perasaan apabila dah kembali bekerja???
ermm...suam2 kuku je lah...
sbb teringat kat baby kt umah....
bertakung air mata pagi tadi sebelum gi kerja..
tengok baby..cium2 dia...kebetulan dia dah bangun nak mandi...
sayu je tgk muka dy bila cakap mama dy nak gi kerja...
mmg berat rasa hati nk tinggalkan baby...tp apakan daya..kena juga gagahkan diri untuk bekerja...
huhuh....

baby sekarang ibu aku yang jaga..so memang xde risau sangat lah...
waktu lunch balik rumah..leh tengok2 Raees..bagi dia susu...
memang aku xde prepare EBM untuk Raees sebabnya Raees minum susu campur..
FM ngn BF..so pagi sebelum gi kerja aku BF dia dulu...tengah hari balik aku bagi BF kat dia lagi..
sepanjang aku tengah bekerja kalau dia lapar..bagi FM kat dia..
susu badan aku memang x byk...aku pam pun leh dapat 2oz or stengah je..
so better aku bf je dia...walaupun air susu kuar x byk..tp dia tetap dapat susu ibu dia gak..huhmm..

1st day bekerja agak blur..xtau nk wtape..
memang xde pending kerja dari trainee yg ganti tempat aku...
sume da setel..yayyyy...
selepas trainee aku dah tamat tempoh practical dy...
supervisor aku cakap aku ade assistant...
patotnya dia dah start october hari tu...tapi dy sakit kena operation..so akan start bekerja on December nanti..
yayy..da ade pembantu...syoknyaa.....

memandangkan tengah xde kerja sangat ni...leh la aku update entry lg...hehehe...


3 comments:

Asz Miza said...

i start next week..waaa.tp nk train bby kat BS this wednesday..hihi..harap2 okey la..ain ok lg ibu yg jaga..ni miza org lain yg jaga..oh my takutnya..

fifi tiez said...

Skrg rs bersyukur lak sbb bsalin time 40w.org len start kja..i masih cuti.hadoii..x sgup rasanya nak keja

Aeen said...

@miza:insyaAllah ok kot BS jge..tu la..ain alhamdulilah mak yg jge...huhu..

@fifi: mmg rase x sanggup pun nk keje..tp tpkse keje..huhu..