Followers

Wednesday, August 15, 2012

Set bersalin???tak tau nak pilih mana.......







Tengah excited nak sambut raya...nak sambut baby....
tiba2 ada terpikir 1 benda nie....
Set bersalin...oh noooo....aku nyaris terlupa pasal nie...
dah nak masuk 36 minggu baru aku teringat.....aduuuuhh...
duit lagi ......haish..

Sekarang nie aku xtau nak pilih set bersalin yang mana...
mommy to be n mommy2 semua...set pilihan mana pilihan anda semua ek??
boleh share x??
so far sekarng aku berkenan dengan set bersalin Jamu Mak Dara n set bersalin Tanamera...
aku x suka sebenarnya nak minum jamu2 nie....kalau pil tu boleh la jugak aku gah kan untuk telan...
uh....
pleaseee...mana 1 ok ek??or ada lagi x yg ok dari 2 jenis set nie...???

11 comments:

Dkna Abza said...

tak dapat nak komen sebab tak ada pengalaman lagi huhuu

izyan al-za'im said...

yan x pk pon sbb kakak ipar awal2 jji nk blikan set amway. huhuhu

aTy _faRed~ said...

aty dulu pakai set bersalin indon tu..tak hengat name..tapi mse pantang..aty tak gune pon..!! cume gune param..bedak sejuk ngan pilis jer..ubat2 die tak ley nak makan...huhu

Miss Sunshine said...

hmm.. kita pun tak beli lagi... huhu.
Dulu cadang nak ambik hiraq, pastu rasa nak ambik amway.. pastu sekarang ras nak ambk b'hidan.. tak tahu jugak nak pilih yang mane.

('',)pzAEdy~ said...

hehehe. sbb msti fokus pd baby kan, smpai tlupe mommy nye brg.

i da beli set leesa formula. sbb pilih, under budget which is <250, then jamu x byk, juz haruan n perawan jek. pastu ade 2 jenis krim luaran. i takut nk beli yg byk sgt item coz takut x dgunakan. better beli mna yg perlu sja. then beli set bengkung skali. tu je >.<

Aeen said...

@Dkna:heheh..xpe2..klo bg pndapat pun xpe..hehe..

@izyan:ok la da ade org nk belikan....heeh..

@aty:kalo gune pilis,param, bedak sejuk je xpe ke..xyh nk mkn2 jamu nie...aeen pun xleh nk mkn gak...

@miss sunshine:heheh....xtau kn nk pilih yg mane....

@pzaedy:tau xpe..fokus kat baby smp sndri pny brg pn xigt...aah kan beli yg mane patot je...

Asz Miza said...

Aeen, i beli set NR je..sebab siap dengan free gift bagai..haha..rasanya NR tu tak banyak jamu2 kena makan kot. Tapi teringin nak pakai Tanamera sebab mcm best je..

Aeen said...

I xnak kene makan byk2 jamu nie....tekak rase xleh trime je..heheeh...tu la aeen pun rasa tringin nk pkai tanamera tu...

Wawa said...

sy pakai NR...erm ok la sbb phtonatal mmg betul2 boleh lawaskan berak...pssst...da beranak nti, nk berak plg seksa tau!hahaha....

klu nk murah, aeen beli la loose atau preloved pnye...sbb yg penting phytonatal tu je...mnde lain tu sy pun tak pakai abes...last2 letgo kat org je...:)

try masuk kat fb group Let Go Barang2 2nd Hand...klu tk kisah beli yg preloved la...:)

Aeen said...

@wawa:owh yeke wawa...nanti aeen try la tgk la..thanks 4 sharing...:)

mrs.adi adlee said...

ain cube la leesa formula..mak ina ckp ok,die bkan jamu tp pil..mahal gak la dkt 3 ratus..huhuhu

ina pun ingat nk beli yg 2 tp xtau adi ok ke x...hihihihi