Followers

Wednesday, June 13, 2012

Kena refer hospital......






ok la aku akan story kan kenapa aku senyap je 5 hari nie...
Selepas dapat panggilan dari nurse KK Gombak Setia pada 7/06/12 (Khamis)
bagitau aku doktor nak jumpa hari Jumaat 08/06/12
aku pun pergi lah sorang2 ke klinik...dengan harapan gi kejap je..jumpe doktor..
lepas tu aku boleh balik ke office....

sampai2..tunggu dalam 10minit baru doktor panggil masuk...
doktor nak jumpa sebab dia tengok result BSP aku untuk minggu lepas dan 2 minggu lepas tinggi..
so dia tanya la aku macam2..apa yang aku makan n minum lah..
lepas tu dia cakap...dia suruh aku refer ke hospital..which is dekat hospital yang aku nak bersalin nanti iaitu 
Hospital Selayang...doktor bagitau..result aku tinggi...n terpaksa refer ke hospital..sebab dekat klinik, dorang leh pantau lagi if result aku bawah dari 5...tapi kalo da lebih dari 5...ada tu aku dapat 8 bacaan BSP aku...
memang kena ke hospital...
time tu aku dah rasa lemah la pulak bila dengar kene gi hospital..dah ar time tu aku sorang2...husband lak kerja....doktor kata kalo kat hospital..dorang akan check dengan lebih details lagi...
or maybe hospital akan tahan 1 malam dalam wad...huhuh.....
lepas dapat refer letter tu...aku terus call husband aku...dia pun terkejut gak bila dengar aku kene gi hospital..
dah la doktor suruh pergi hari tu jugak...
so aku balik rumah dulu bagitau dengan parents aku..
memandangkan kat hospital nanti susah nak parking...ayah aku lah yg temankan gi hospital..huhuhu..
sebelum tu aku pergi ke office jap..bagitau dengan supervisor n aku bagi salinan refer letter kat dia..
so hari Jumaat lepas tu aku amek leave 1 hari laa...

sampai2 hospital...aku kene gi ke Klinik Pakar bahagian Obstetrik & Ginekologi (O&G)..
tunjuk refer letter n kemudian nurse kat situ bagi appointment date untuk jumpa doktor n amek darah untuk BSP...dia siap cakap kat aku hari Isnin n Selasa nanti dorang bagi MC....
hari Isnin (11/06/12) kena amek darah untuk BSP (4 kali kena amek darah)
hari Selasa (12/06/12) jumpa doktor n dapat tau result BSP sekali...

Ingatkan lama la sangat gi kat hospital tu...rupenye amik appointment je...huuh..
husband aku pulak time tu dia dah otw balik ...kononnya risau kot2 aku kena tahan wad..heheeh..
bila aku bagitau dia yang aku dah nak balik rumah..aku suruh dia xpayah la balik..
dia tetap nak balik gak..sebabnya...malas nak patah2 balik..
yelah dari klang -gombak bukan dekatkan..
alang2 pegawai dah bagi balik..balik la terus...lepas tu kawan dia yang tengah on duty call..suruh amek emergency jer...sebab masa dia nak balik tu dia bagitau pegawai yang aku kena masuk wad...heheheeh..
so dapat lah husband aku cuti emergency 3 hari....seronok dia....
padahal aku xmasuk wad pun...hehehe....dapat lah cuti dari hari Jumaat sampai Ahad...heeheheh..

Ni lah nasib bila dalam family ada yang kena kencing manis iaitu mak aku la....
so...sekarang turn aku lak yang kena...huuh..padahal aku bukan la kuat sangat makan or minum yang manis2....tapi bila dalam family sorang dah ada..mesti ada salah sorang nye akan kena gak kan...
ada gak orang cakap...time pregnant ni ada jugak orang yang kena kencing manis...
tapi lepas bersalin kencing manis tu dah xde dah...aku harap aku macam tu lah...huhu...



5 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

semoga semuanye dipermudahkan....
insyaallah

Aeen said...

InsyaAllah...:D

Cikpuan rara said...

lah yeke,Ya Allah,4kali kena amik? sakitnya.

Bazilah (^0^) said...

semoga semuanya selamat dan di permudahkan. insyaALLAH

Aeen said...

@rara:aah rara 4 kali kene amek...lebam da lengan nie..huhu...

@bazilah: insyaAllah...trima kasih bazilah....:)