Followers

Monday, May 14, 2012

Mengidam takoyaki








Waaaaaaa..mengidam lagi nak makan takoyaki kat Uptown Danau Kota nie...
huhu....last 2 weeks..aku n cik joe pergi uptown ni 2x..semata2 nak beli takoyaki ni...
pas 2 2x aku pergi ...2x laa abg ni xbukak gerai...
kecewa gilerrr ar...

Last week hari Khamis...aku saja je ajak cik joe pergi uptown lagi..
nak tengok kot2 abg ni bukak kedai ke x...ke dah xbukak kat uptown lagi..huhu..
sekali lalu...rasa cam nak meloncat2 dalam kereta bila nampai gerai abang tako ni bukak..
haahahah..aku panggil abang tako..sebab dia jual tako la..haahhah...
so parking kereta....tengok jam cam awal lagi...abang tu pun tengah setup gerai dia..
kiteorang pun jalan2 jap la..kat uptown..kejap je...pergi 1 lorong je..lepas tu patah balik..
xlarat nak jalan..sebab tujuan datang nak makan tako2 je...:D

sampai2 terus cik joe order 2 set tako...1 set perasa sotong, 1 lagi perasa ketam..
tako kat sini lagi murah dari tako yang jual kat AEON..tako tako tu...
kat sini 1 set 5 bijik RM 5.00..
berbaloi n sedap sangat......
perkena pula air sirap bandung soda..sebelah gerai abang nie..perghh.memang terangkat laa...

aku siap cakap kat abang tako tu...asek aku pergi abang ni x bukak je gerai dia...
dia kata dia bukak je..cuma maybe time aku datang tu..terkena lak ari yang dia cuti pulak..
huhuhu...aku cakap la..dah la aku ni mengidam nk makan tako2 kat situ..
pas 2 dia gelak2 jer...
bila tako ni dah siap..kiteorang dok la makan kat depan gerai abg ni..
siap leh bersembang ngn abg ni lagi..dia tanya husband aku..aku pregnant da brapa bulan...
kesian orang pregnant ni mengidam tako2..heheeheh....

punya la kami menikmati makan tako2 ni...sedappnya....
dah habis makan..tiba2 baby ni tendang2 lak..dia suka jugak la tu..
aku gitau cik joe..."baby ni tendang2 lak..dia suka kot..."
cik joe cakap baby ni mengada2 la..benda pelik2 la yang dia suka makan..heheheeh....

aduhhh...terliur la plak citer pasal tako ni...
waaaaa....nak tako!!!
tapi hari ni ngn esok uptown tutup...hari Rabu la gamaknye kalo nak beli pun..
sob sob sob......

8 comments:

Cikpuan rara said...

apa benda ni aeen.xpenah lak mkn.hehehe

Ezza Z said...

Macam sedap je tako ni aeen.
Tibe2 mak baby ni pun ngidam nak makan.
Haha.

e k i n ♥ y u s r i said...

tetibe teringin plak
suke tako yg kat jusco midvalley

Aeen said...

@rara: mkanan jepun..tako..lebih kurang mcm fishball ...isi dy lembik jer..sdapp...tp ade stgh org dy muak mkn ni..hehe..

@ezza:bkn mcm lagi dah..mmg sdap pun..hehehe...yeh..baby tringin ek..pegi la kt uptown tu..hehe..tp ari ni n esok tutup plak..hehe..

@ekin: kat jusco pun ade jual...dulu xtau kat uptown ni ade..mmg beli kat jusco je lah..skg ni beli kat uptown je..murah n sdap..hehehe...

n0rraslida alias said...

xpnh mkn...tp cm nk cuba! mlm nih jgk Lid terjah Uptown KD... =)

Riny said...

penah makan yg kat mid valley je...sedap je tengok gambar ni....he3

Aeen said...

@lid: uptwown tutup ari isnin dan selasa...hehehe..hari Rabu la la bole kalo nk beli pn..heheeh...

@Riny:lebih kurang same je yg kt midvalley tu...tapi rasanya yg kt uptown ni lg sdap kot..n murah...heheh...try la...:)

shinichi_1412 said...

salam,,,nak tumpang tanye,takoyaki uptown ni kat belah mane????boleh tuan blog tolong jawab tak,sebab selama jalan2 kat uptown nuh tak pnah nampak pn takoyaki.....tlg jawab,lame sgt dah nak rase takoyaki jalanan nih,,,,email sy shinichi_musefan@yahoo.com