Followers

Thursday, May 10, 2012

Check-up untuk 5 bulan






Hari Rabu semalam (09/05/12) xsempat nak update blog...
busy sikit...tibe2 lak semalam banyak keje...huh...
pagi semalam aku amek time slip..coz pergi check-up kat KK untuk 5 bulan punye...

Habis check-up semalam kul 11 pagi...
huh..selalu habis check-up pukul 9 lbh or 10 pagi dah setel..
semalam lambat coz tunggu nurse2 tu habis briefing...

Semalam check-up la cukup aku xpuas hati...
result aku semuanya x ok...huh...
kencing aku for the 1st time kena kencing kotor....
lepas tu HB aku rendah.....
macam biasa kene membebel2 la ngan nurse...
tapi nurse tu ok jer...xde la sampai marah2.....:)
berat aku pulak 66kg...ok cun2 je dia naik..hahahahah..
semalam 1st time jugak lah nurse check degupan jantung baby...
Alhamdulilah...normal....
sayu je dengar degupan jantung dy....heheh...

lepas dah setel semuanya dengan nurse..
aku kena jumpa dengan doktor pulak..
memang appointment aku dengan doktor untuk scan baby bila kandungan dah cecah 21 minggu...
yeayyy...dapat tengok baby lagi......
doktor kata baby normal...membesar dengan baik....
aktif dia dalam tu..tangan x reti dok diam.....
lepas tu aku tanya lagi dgn doktor nie...nk konfirm kan lagi sekali betul tak baby aku baby boy..
lepas tu doktor tu kata...betul lah....baby awal baby boy.....terang2 dah nampak dia punya..
heheheeh...doktor cakap kalau baby lelaki senang nk detect ...kalau baby perempuan..kene tengok betul2..
baby aku ni terang2 dia nak tunjuk yg dia ni lelaki...
hehehe.....

doktor pun xde cakap banyak sangat pun...
dia cuma suruh aku makan ubat tambah darah tu..n makan la makanan yg menambahkan darah....
lepas ni kene berusha la mencantikkan result HB aku...huhuh...

check-up semalam aku pergi sorang2 jer....husband aku kerja lak kul 7 pagi...
huhuhu....habis check-up tu aku tunggu dia call aku...sebab aku xleh nak call coz handphone dia tertinggal kat rumah....
waktu aku balik lunch lah baru dia call..n aku excited nak bagi tau dia yang aku scan baby tadi...
aku cerita lah dari A-Z...
lepas tu dia tanya aku ada amek x gambar scan tu...
huh..aku jawab lah tak ada ....klinik Gov. mane nak ade bagi gambar tu...
seronok dia bila aku cerita pasal anak dia...hehehehe....

next check-up 06/06/12
tapi aku kena buat BSP lagi 23/05/12...tiap2 bulan kena buat BSP sebab ada sejarah family kena kencing manis kan...huhuh...

2 comments:

StrewberiManis =) said...

aeen, banyakkan minum air suam
bagi bersih kencing
dulu pon aku kena kencing kotor

nak boroi dah perut aku minum air, Dr still kata kencing kotor, HAHAHA

Aeen said...

minum air tu dah tentu dah..ni dy swh minum air kelapa...kasi bersih gk....da nak kotor kencing tu nk wtcmne kan..hahaahahh