Followers

Tuesday, April 17, 2012

Advanced birthday present untuk suami tercinta.. :D





Masa MC hari Khamis lepas (12/04/12)
aku dah kebosanan sangat kat rumah....
sebab dalam pukul 3 petang aku dah ok sikit...
nak ajak cik joe keluar...dia tengah tidur...
kesian lak kalau nak kejotkan..dah la malamnye dia nak kerja...

so last2 aku decide nak keluar sendiri...
aku pun terus ar siap2...lepas tu aku kejotkan cik joe kejap...bagitau dia aku nak keluar jap..
dia pun dalam keadaan blur2...pun anggukkan lah tanda aku boleh pergi..
heheehhe.....

sebelum aku nak keluar tu ibu n ayah aku pelik ar tengok aku dah bersiap2 nak keluar..
diaorang tanya aku nak gi mana??
aku just cakap nak keluar jer...banyak kali lah diaorang tanya..tapi aku still jawab nak keluar jap jer...
lagi pelik sebab aku keluar sorang2..padahal husband ada je kat rumah tu...
tapi..xpelah...husband pun da bagi keizinan...:)

destinasi yang aku tuju pada hari tu ialah.....
aku pergi ke One Utama....yeaaaayy..sorang2 gi jalan2 kat sana..
hahahaha.....
tujuan aku pergi sana sebenarnya nak beli present untuk birthday husband aku bulan 6 nanti...
whattt??? bulan 6..???lame lagi tu kan...hehehe...
awal 2 bulan aku gi cari hadiah.....
bukan apa...aku cari awal2 sebab senang....
bulan 6 nanti duit banyak nak pakai...
dengan lesen kereta bulan 6 ni expired, lepas tu kan ada expo baby..heheh..
cost semua tu...
so takot bajet untuk celebrate birthday husband nanti xde...
better aku cari present untuk dia awal2...

Aku xlama pun kat OU tu..dalam sejam je...sebab aku da tau apa yang aku nak beli...
sampai2 terus aku tuju ke kedai buku Popular..beli birthday card..
lepas tu gi ke kedai muzik Mirado Sdn Bhd..yang terletak sebelah je dengan kedai buku Popular tu..
aku ke kedai muzik tu untuk beli Gitar.....
seminggu sebelum tu aku ada pergi ke kedai yang sama dengan cik joe..
lama dia dok belek2 gitar2 kat situ...
siap cakap...nanti dia nak beli gitar lah...coz da lama x main gitar...
masa tu aku dah tersenyum dah...tau dah ape yang aku nak belikan untuk birthday dia...
:)

Bab2 gitar ni bukannya aku pandai sangat...
xtau apa brand yang bagus...
aku bedal je lah..amik gitar brand Morrison warna putih...
ala...guitar biasa2 jer..tapi harga pun boleh tahan lah...
huhuh..xpe..untuk suami tercinta..jangan berkira sangat kan.. (^,*)

lepas je beli..terus aku balik..
sambil ondaway nak pergi ke kereta aku nak tergelak sorang2 je rasanya...
yelah...ibu mengandung mengendong gitar...hahahahah...
sampai je rumah...aku biarkan je gitar tu kat dalam bonet kereta...
aku tulis dulu birthday kad..kemudian aku selitkan kt sarung gitar tu...
kemudian aku masuk bilik kejutkan cik joe...
susah betul nak kejutkan dia...tu pun aku paksa dia bangun...
aku mintak tolong dia ambilkan barang dalam bonet...sebab barang tu berat...aku xlarat nak angkat..
seboleh2nya dia kata xnak tolong tau...dia kata dia nak tidur...
huhu..sedih gile aku time tu...aku paksa gak...tapi dia tetap xnak bangun..
aku dah bengang...aku cakap lah..dah lah..xnak tolong sudah..huh..
konon2 merajuk laa...
aku terus keluar bilik..

beberapa minit kemudian tu...dia turun..terpacak depan aku...
terus dia ambil kunci kereta...n gi bukak bonet kereta..
aku xtengok masa tu...mak aku je tengok reaksi dia macam mana...
sebab time tu aku tengah dudok sambil baca majalah...
mak aku cakap dia tersengih sorang2 kat bonet tu...sambil baca kad..hehehe...
aku pun sambil baca majalah..sambil gelak perlahan lahan..hehehh...

dia masuk je rumah...sambil tersengih2 tengok aku...
xtercakap apa pun....
terus dia menuju ke meja makan kat dapur...dok mencuba gitar baru tu..
beberapa minit kemudian..aku dapat mesej "thank you"
lor..padahal dok dekat2 je tu..bole lak anta mesej jer...haih...

sekarang ni hari2 dia dok nyanyi sambil main gitar...
siap cakap nanti ada anak..xkira ar lelaki ke perempuan..dia nak hantar anak main gitar dengan piano..
haish..berangan tinggi laki aku nie...heehhehe...



























ni lah gitarnye...heheh...tengok tu sambil main gitar..sambil online...huh..
ooppss..abaikan la keadaan bilik yang beselerak tu yeh..hehehe...


So sayang...terimalah advanced birthday present sempena birthday yang ke 25 tahun...
love yoouuu..:)

4 comments:

puansazusarin said...

wahhh...romantik2...he3
besday hubby pun bln 6 gak..
xpikir2 apa pun lg sbb due date lbh kurang sama tarikhnya..pikir anak jer lbh..he3

Aeen said...

hehe..owh yeke..waa..kalo mcm tu baby tu lah hadiah untuk hubby....kan..:)

Cikpuan rara said...

baru 25.sebaya rara tu

Aeen said...

sebaya yeh....heheh....