Followers

Friday, March 23, 2012

Minum ari gula buat kali pertama....weeeeekkk...



aduuuiii...peningnya kepala nie.....
ni gara2 minum air gula la kat KK tadi....
pagi tadi aku ada appointment kat KK kul 8 pagi...
sampai klinik pun nak kat kul 8..tp ok lahh..dapat no 4...
lagi pun hari ni xramai....sebab khas untuk ibu mengandung yg nak kene minum air gula jer...

pukul 8.15 nama da kena panggil..
nurse amek darah dulu kat jari...
sebelum minum darah (FBS) aku 4.9..ok la lagi...
lepas tu dy suruh minum air gula yang dah tersedia ada tu..
rasa nak lari balik je bile aku tengok dia hidangkan 1 mug air gula utk setiap sorang..

#picbygoogleimage#

mula2 ingatkan nak anggap je la air gula tu macam air masak..
pas tu ingat nak teguk 1 shot terus..
tapi xboleh woooh...
manisss...tp still leh telan...
sikit2 aku minum...lama2 habis gak..
berair2 ar mata bila minum...
dah minum tu tekak rasa pedih sikit...
selesai minum kene tunjuk nurse tu kite dah habis minum...
kalau tak naya je nak kena minum lagi sekali...

selesai minum...kena tunggu 2 jam...
huh..berakar bontot dok lama2 kat situ..
time ni aku rasa nak muntah....pening...
tahan je...xnak muntah kat sana...
after 2 jam..nurse panggil ...untuk check darah lagi....
kali ni naik 9.8...nurse kata tinggi nih...
macam mane la x tinggi kalo dah teguk 1 mug air gula..adoyaiii....
lepas tu dy suruh aku datang lagi minggu depan 28/03/12 untuk buat BSP...
dah nak kene cuti lak hari tu....
aku x tau ujian BSP ni cmne...nurse tu cakap kena 4 kali cucuk...
aku xtau la cucuk apa..hahahah..
pas 2 aku tanya..nak kena minum air gula lagi ker??dia kate xkena lah..
fuuh..lega sikit aku dgr...

lepas je darah dah ambil..appointment seterusnya pn dah buat...
terus balik..tapi sebelum tu aku mintak time slip dulu..
sebab aku kena gi kerja kan..
niat nak mc jer..sebab memang x larat sesangat dah...
tp paksa kan diri gi jugak..sebab minggu depan dah nk cuti lagi...
huh...
sampai je rumah....terus aku masuk bilik air muntah...
memang xtahan woooohh...
da muntah tu lega ar sikit...tp kepala still pening2....
ni pun ada rasa nk muntah lagi....

so lunch ni aku xbalik rumah nak lunch..
sebab tadi aku dah terus makan...
yelah..sampai opis pun dah kul 12...
xkan nak kuar lagi..
so...time lunch ni aku rehat jap lah...
:)



5 comments:

puansazusarin said...

wani hr 2 dh minum...tp yg perisa oren..he3...yg xpuas hatinyer ble tnya knp kne minum deorg jwb sbb skg mmg kne minum...mmg mcm 2 ker..kompius btol...

Aeen said...

ok la tu perisa oren...ni pure pnye..adoyai.....aah kan dorang cm xleh nk jwb knp kene minum..bila tny..dy kate ibu mgandung wajib minum ni....huh..dulu xyh pun nk kene minum2 nie..huh

e k i n ♥ y u s r i said...

naseb bek ekin x kne minum
hehehe

Aeen said...

semua ibu ngandung wajib minum air gula...xkire ar ok ke x..wajib minum...argggghhhh.....

Cikpuan rara said...

yeke wajib aeen? dorg kata kalau badan kita naik mendadak je.