Followers

Monday, October 10, 2011

Sijil nikah dah siap...boleh pergi ambil dah...:)


yea yea..sijil nikah dah boleh ambil...heheh..
ok ..cerita nya bermula macam nie..
Hari Selasa lepas..aku still tengah cuti lagi..
so time 2 la masa aku untuk berehat setelah seminggu berhoneymoon..
pas 2 boring dok umah..aku ajak cik joe pegi pejabat agama..
sebabnya nak ambil sijil nikah...
masa nikah hari tu..tok kadi gtau sijil leh ambil selepas seminggu nikah..
so da lebih seminggu..aku pn pergi lah...

mula2 pergi kedai gambar dulu..nak mek gambar untuk kad nikah..
planning lepas ambil sijil nikah..nak terus gi buat kad nikah kat shah alam..
yup.sesiapa yang berkahwin area selangor..kena buat kad nikah kat shah alam..
huh..apelah myusahkan kan..kalo buat kat pejabat agama daerah xleh ker??
dah myusahkan kena pergi jaoh2...huuh..

sampai jer Pejabat Agama Daerah (PAID) Gombak Timur  kat Keramat
terus gi kaunter..n tunjuk borang kebenaran kahwin yg tok kadi bg aritu..
lepas tu staff kat situ suruh duduk dulu..
agak lama gak ar aku tunggu...dalam setengah jam gak ar..
aku leh tengok kat cermin tu dorang buat kerja..
leh lagi bersembang2...kerja buat terhegeh2...
lepas stengah jam tu..staff tu pun panggil nama aku..
jawapan yang staff tu bagi.. ni ha..
staff PAID: sijil awak belum siap lagi..
aku:kata selepas seminggu boleh ambil:
staff PAID:yup..tapi kami ada lagi beribu sijil yang belum siap .
apa kata awak datang hari Jumaat ni..tapi sebelum tu call dulu .
(sambil bagi contact no)
aku:ok..terima kasih..

toleh2 kat tempat dok tadi caek cik joe..sekali dy xde..
rupanya awal2 lagi dy dah keluar..
sebabnya..dia bengang..kalo x siap..terus gitau la..
ni leh lagi bersembang,gelak2..buat customer tertunggu2..
bukan susah..search je la nama pastu tengok la status tu da siap lom..
bukan susah..huhu...
lg satu..mana x bengang..dah la kiteorang susah nak cuti..
da ada masa lak..mcm ni lak jadinya..
huhm..pasni nak kena curi2 masa gi buat kad nikah ni..
silap2..aku mc jer.hahahah...

yelah..ikotkan hari tu jugak kiteorang nak setelkan hal2 ni..
malas la nak tangguh2..setel cepat..lepas ni xyah nk pikir2 lagi..tol x?

then hari ni..pagi tadi..aku call PAID..
banyak kali gak ar call..line bz..xberjawab..
huh..rasa nk baling jer phone ni...
give up pun ada gak..rasa nak pergi je terus PAID ni..
tapi kang pergi sekali sijil x siap lagi lak..payah gak..
so..aku call lagi sekali..akhirnya dapat gak..
da dapat tu kena lak hold line..lame gak ar..
tapi aku tetap tunggu..malas nk call2 lg nanti...
akhirnya staff kat situ tu pun jawab..
bagi no ic suruh dia check..
then baru dia cakap sijil aku dah siap n boleh diambil...

akhirnya...siap jugak..
tapiiii..bila nak pergi ambilnya..??
cik joe lak kerja...
bukan boleh nak lari2..
lgpun bukan boleh pergi sorang2..kena suami isteri yang pergi..
huhmm..kena tunggu cik joe ada masa la....





6 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin x amik lg
sbb kat johor
cuti dah xde....
ngeee~

Aeen said...

jaoh tu kan nk gi amek...
same la..cuti kite pn xde..
adoiii..kene mc jer la nanti...hehe

puansazusarin said...

wani pun xamik lg...igtkan amik nnt dh siap2 kad kwen yg mcm ic..rupenya sijil kawen dl..

Aeen said...

2 lah..byk sgt prosedur nye...ape lah salahnye kalo kad n sijil siap serentak kan2..:)

Redbloodsnow said...

wahh...dah leh ambik dh ek sijil nikah. nnti tayang dlm blog ek :)

Aeen said...

ok..dapat je sijil nanti ain publish kat blog...dun wori..hehe..:)