Followers

Wednesday, January 15, 2014

2nd baby: Reesya Raynia dah 2 bulan...





Entry pagi ni nak update cerita pasal adik Raees la..
belek2 entry tengok2 mmg xde update pape pun lagi pasal Raynia ni...
hari ni Raynia atau nama sebenarnya Reesya Raynia genap umur 2 bulan 10 hari...
boleh panggil Reesya or Raynia..mane2 pun boleh...
aku biasa panggil Raynia je..papa dia lak biasa panggil Reesya...

hari Isnin lepas bawak Raynia gi cucuk 2 bulan n checkup sekali...
berat dia 2 bulan ni 4.7kg..Alhamdulilah...berat makin naik..
masa sebulan dulu berat dia 3.8kg..naik banyak la jugak tu...
patut la mama dukung rasa x larat je..semangat dah anak dara mama sorang nie...heheh...
masa cucuk pulak...nangis kejap..tekejut agaknye...lepas cucuk tu senyap je...
huuh....

Raynia sekarang suka sangat senyum...lepas tu suka masukkan jari dalam mulut...
kadang2 habis basah mitten tu..bila bukak mitten tu xnak pulak dia isap jari...haih..
lepas tu suka bersembang....bila orang agah dia ke cakap dengan dia..nanti dia tunjukkan respon...
mulut dia tu seolah2 macam bercakap dengan kita...
sekarang ni dah pandai...xnak baring je..nak suruh orang angkat...
kepala tu pun dah tegap..kalau baring asik lah nak angkat kepala...

Alhamdulilah...Raynia still BF walaupun dah campur jugak dengan FM..
still dapat minum susu ibu jugak..stok EBM ade..tapi x banyak...
pam je habis..pam je habis..Raynia ni kuat menyusu...
sekali minum 5oz pun boleh habis..mana la x tembam anak mama nie..hehe..
kalau aku ada memang kerja dia melekat je la dengan kita...
tu la time kerja..waktu lunch je aku balik umah menyusukan dia..
tidur malam pun ok..x meragam...bangun nak susu je..lepas tu tidur..
masa time pantang dulu tidur tak berbedung...tapi sekarang aku bedung kan dia time tido..
kalau x..xreti dok diam...tido kejap lepas tu bangun..kalau bedung lama lah jugak dia tido...

Kejap je rasa anak mama ni dah besar...
rasa macam baru semalam je bersalin..heeh..



tengok tu...suka sangat isap mitten tu...



sedapnya dia tido.......

muncung tu yang x tahan....heeh

mama pun nak jugak ade gambar...hehehe..


9 comments:

Ayu azmir said...

comelnya....

CikNaa said...

raynia ni dari lahir lagi memang comel.. skrg makin bertambah2 comelnya..putih melepak!

Erna Nordiana Zamri said...

kejap je dah 2bulan. laju betul masa berlalu..rasa macam baru sgt beli set berpantang tu. tup tup dah 2bulan dah. comel.

Mommy_Cha said...

eh raynia.
bapak giler syomel awak ni.
gerammmm!!!!!

azamhashim sp said...

ONLY RM250
Portraiture session

azam_hashim@hotmail.com
http://blog.azamhashim.com
https://www.facebook.com/pages/AzamHashim-Photography/223067269074

mOoN said...

alolololo...tomeynya raynia.. :)

aznor ibrahim said...

raynia ni ade iras muke raees la..omey!

cik enul said...

gebusss nye pipi..geram tgok!!!

Asz Miza said...

macam muka abang dia jugak..comel sangat!