Followers

Thursday, February 7, 2013

Cuti Seminggu...syooookkkkkk




Tinggal sehari je lagi nak kerja....
lepas tu cuti seminggu...yihaaaaa......
company close from 12/02/13-15/02/13..akan kembali kerja on 18/02/13..
biasa la company cina...lama la cutinya kalau CNY ni..
fuuhhh....syoknnnyaaaa...yg x syoknya on 15/02/13 tu wajib semua staff apply cuti..cheh..da kurang 1 leave aku...memang tiap2 tahun mcam tu..time raya cina je..mesti sehari tu kene apply leave.

cuti ni nak wat ape ek??
huhm..for sure besok malam kena balik rumah mak mertua...dah bising coz kat 2 minggu cucu dia xdatang sana...ok la..kami balik lah esok...maybe sampai hari Ahad je kot..huhu...kalau dia tau aku cuti sampai seminggu mesti dy suruh dok lama sana..oh tidak...kalau sampai seminggu agak susah la...
banyak sebenarnya aku nak buat sepanjang minggu tu...
Antaranya:-

1) bawak Raees gi checkup untuk 5 bulan
2) Buka akaun bank untuk Raees (duit sumbangan orang bagi kat dia sampai sekarang x simpan2 lagi.)
3) kemas bilik...nak susun atur balik bilik tidur..
4)susun baju....dah berminggu baju2 yang dah basuh x bersusun dalam almari...dalam bakul je.. time nak pakai baru korek2 cari baju..hehe...
5) gosok baju...perkara yang paling aku malas sangat nak buat sebenarnya....dulu sebelum ada Raees rajin la baju tiap2 minggu gosok..tinggal nak pakai jer....sekarang nie..nak pakai baru gosok..huh..
6)SHOPPING n jalan2 cuci mata..hehe..bonus da dapat apa lagi kan..shopping lerr..

Kiranya time cuti seminggu ni nak jadi suri rumah lah...habiskan masa n relax2 dengan anak n suami..hehe.






11 comments:

Siti Nursyamimi said...

mimi cmpany melayu..so dpt ct til 12hb jelah..oklah tu..
kami pn plan sesi kemas umah je ct ni..xdpt p mana2 coz hubby keje..huhu..

Aeen said...

@mimi:ain pn hubby keje...nk tgu dy cuti payah lah...lambat..tu yang byk masa nk bwat keje umah..kalau dy free je lah kuar pun..huh

e k i n ♥ y u s r i said...

yeay
ekin pon cuti seminggu jugak
mau balik johor

Asz Miza said...

sama la baju berlonggok2 dah nak paka baru korek2..hahaha..best nyeee dapat cuti lamaaa..hihihi.

erna said...

cuti yg d manfaatkan sepenuhnya :)

Aeen said...

@ekin:bestnya balik kampung....:)

@Asz Miza: hehe..same ek..tu lah best cuti lame nie..hehe..

@erna: insyaAllah..takot nanti ckp je nk wt itu ini..sekali x buat pn..hehe..

SweetLikeWhat said...

wau bestnye cuti lama..kite ni rabu dah start koje balik..huhu..cuti plan nak buat housekeeping..umah dah macam tongkang pecah..adoiii..

Aeen said...

@Sweetlikewhat:hehe.cuti seminggu nk kemas bilik gak..da mcm ape nth..ngn baju2 x susun..hehe

CikPuan Fara said...

Nk gelak bc bila nk pkai br korek2 cr baju. samalah kita hihi. time cuti br nk mngemas hihi

With Julia said...

waaaa byk ye listtt..tang gosok baju tuh sama lah aeen ju pun pemalas gakkkk kalo leh magic kan senang hahhaha

Aeen said...

@julia:banyak..tapi dah cuti pn ade je yg x terbuat..hehe